Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών ΣΤΟ ΠΑΝΕΙΟ ΟΡΟΣ






Στις 5/7/2020, στην πλατεία Κερατέας, πραγματοποιήθηκε Συζήτηση - Ενημέρωση για τις ανεμογεννήτριες στο Πάνειο Όρος.
Η συγκέντρωση ήταν επιτυχημένη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Θανάσης Αυγερινός, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου. Επιπλέον, συμμετείχαν μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων, εκπρόσωποι συλλογικών φορέων και πλήθος κόσμου.
Η ενημέρωση από τους δύο επιστήμονες (την κ. Αρχοντούλα Βασιλαρά, Δρ Αρχιτέκτων Μηχανικός του ΕΜΠ και τον Απόστολο Ευθυμιάδη, Δρ Μηχανολόγος Μηχανικός) ήταν τεκμηριωμένες και κατατοπιστικές, όπως και οι παρεμβάσεις που έγιναν.
Όλοι αποφασισμένοι και ενωμένοι να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση, το να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στο Πάνειο Όρος.

*

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκε και χαιρέτισε εκ μέρους της Ο.ΠΑ.Σ. ο Αντιπρόεδρος της, κ. Αντώνης Πατέλης:


Εκπρόσωποι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης,
Φίλες και Φίλοι,
Καλησπέρα σας,

Με μεγάλη χαρά ακούσαμε την δημιουργία δικτύου Δημάρχων κατά των Ανεμογεννητριών. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως γι’ αυτήν την σημαντική πρωτοβουλία τον Δήμαρχο κ. Φιλίππου, τους εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, τους εκπροσώπους τον συλλογικών φορέων που συμπαραστέκονται και φυσικά τους πολίτες.
Ήδη ο αγώνας αυτός έχει ξεκινήσει δυναμικά και αποφασιστικά εδώ και καιρό από τα νησιά μας, διότι κινδυνεύουν όχι απλώς με αλλοίωση, αλλά με εξαφάνιση του φυσικού τους περιβάλλοντος που συνδέεται άμεσα με τον πολιτισμό τους. Μέσα σε αυτά συγκαταλέγεται και η Πάρος. Η δε αντίδραση αυτή επεκτείνεται σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.
Το σημαντικό και ευχάριστο είναι ότι σε αυτόν τον αγώνα είναι σύσσωμες οι Δημοτικές παρατάξεις ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων.
Αυτό καταδεικνύει το άτοπο και μη ωφέλιμο των κυβερνητικών αποφάσεων.
Το μήνυμα όμως πρέπει να φτάσει σε όλους τους Δημότες, με τέτοιο τρόπο ώστε σύσσωμες οι τοπικές κοινωνίες να ξεσηκωθούν.
Δεν είμαστε ενάντια στα εναλλακτικά και οικολογικά μέσα παραγωγής ενέργειας. Είμαστε ενάντια σε αυτά τα φαραωνικά κατασκευάσματα που, μπροστά στο κέρδος κάποιων ιδιωτών και χωρών που τα κατασκευάζουν, δεν λογαριάζουν τίποτα. Καταστρέφουν: περιβάλλον, άνθρωπο, πολιτιστική κληρονομιά, ιστορία, τοπικές κοινωνίες, με πολύ ελάχιστα οφέλη, τα οποία εξανεμίζονται μπροστά στην υποβάθμιση και την καταστροφή που επιφέρουν.
Επίσης, μετά από 20 περίπου χρόνια, όταν σταματάνε οι επιδοτήσεις (εξάλλου γι’ αυτό το κάνουν, κύριο κίνητρο το κέρδος), αφήνουν κρανίου τόπο. Η αποκατάσταση του τοπίου κοστίζει πολύ και φυσικά καμία σύμβαση δεν τους υποχρεώνει να προβούν σε αυτή. Έτσι, αυτά τα θαύματα και ταυτόχρονα σκουπίδια της σύγχρονης τεχνολογίας παραμένουν να τα υποστούν οι τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον για εκατοντάδες χρόνια. Παραδείγματα έχουμε από τις ανεπτυγμένες χώρες και από την δική μας Εύβοια.
Ένα καταπληκτικό δώρο στις επόμενες γενιές!
Υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει ένας σοβαρός προβληματισμός στην χώρα μας, από τους ειδικούς επιστήμονες και ανθρώπους με ευαισθησίες, για μια ολοκληρωμένη και προσαρμοσμένη εναλλακτική πρόταση σε κάθε περιοχή για καθαρή, φιλική προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο ενέργεια.
Η Αυτοδιοίκηση ακόμη μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση μιας αειφόρου ανάπτυξης και να μετατρέψει τον δημότη σε πρωταγωνιστή και δημιουργό της ζωής του και όχι εξαρτώμενο άτομο σε ένα ξεπερασμένο τεχνοκρατικό μοντέλο που τον θέλει παθητικό δέκτη.
Έτσι αποδίδουμε φόρο τιμής στη Μητέρα Γη και σε όλα τα έμβια όντα.
Αίτημα των καιρών!
Χωρίς εμάς το γήινο περιβάλλον θα συνεχίσει να υπάρχει, χωρίς αυτό ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος σε αφανισμό.
Ο αγώνας συνεχίζεται και πρέπει να κλιμακωθεί με σύσσωμη και αποφασιστική συμμετοχή του κόσμου μέχρι τη τελική νίκη!
Το οφείλουμε και είναι ηθική μας υποχρέωση στη νέα γενιά και στις γενιές που ακολουθούν.

Ο σεβασμός μας στο γήινο οικοσύστημα!

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δύο εξαίρετους επιστήμονες για την πλήρη και επιστημονική τεκμηρίωση του όλου θέματος.

Καλό βράδυ και καλή δύναμη !

Δεν υπάρχουν σχόλια: