Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Του συνιστούμε να μην πάει μόνος



Στις 6 του τρέχοντος μηνός ο Δήμαρχος, καλώς εχόντων των πραγμάτων, πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Γ. Πλακιωτάκη.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι, όπως πληροφορηθήκαμε, το αίτημα του Δήμου για την ανέλκυση το ΣΑΜΙΝΑ.

Είναι χρήσιμο να γνωρίζει ο Δήμαρχος ότι η ανέλκυση δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Του θυμίζουμε, ότι τα μεγάλα εφοπλιστικά συμφέροντα και οι ασφαλιστικές εταιρείες  κατάφεραν να καταργήσουν τη Δημόσια Αρχή Λιμένων, επειδή μεταξύ των άλλων είχε προκηρύξει και μειοδοτικούς  διαγωνισμούς για την ανέλκυση ρυπογόνων ναυαγίων που περιελάμβαναν και το ΣΑΜΙΝΑ.

Του συνιστούμε να μην πάει μόνος στη συνάντηση αυτή.

Στο δημοτικό συμβούλιο υπάρχουν δύο πρώην λιμενικοί εκ των όποιων μάλιστα ο ένας, ο Βασίλης Σιέττος, μέχρι πρότινος ήταν υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος.

Και οι δύο διαθέτουν εμπειρία και άκρες στο Υπουργείο και η παρουσία τους μπορεί να αποβεί καθοριστική για την θετική έκβαση αυτής της συνάντησης.

Χρήσιμη θα ήταν και η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη και Επάρχου Πάρου Κώστα Μπιζά, ο οποίος θα μπορούσε να μεταφέρει και τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη Νότιου Αιγαίου.

 Και βέβαια θεωρούμε απαραίτητη και τη συμμετοχή του Κώστα Ροκονίδα, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά και από την αρχή την υπόθεση του τραγικού ναυαγίου, αλλά κυρίως γιατί έτσι θα εμφανιστεί ενωμένο το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ας έχει υπόψη του ο Δήμαρχος,  ότι σε θέματα τόσο σοβαρά και δύσκολα απαιτούνται  προσεκτικοί  χειρισμοί, που προστατεύουν και τον ίδιο και το θεσμό που εκπροσωπεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: