Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Ιουνίου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο που, με πρωτοβουλία μας μεταξύ των άλλων,  συζήτησε το οξύ στεγαστικό πρόβλημα των Νηπιαγωγείων στη Παροικιά, την εξειδικευμένη νομική στήριξη του Δήμου για τη διεκδίκηση του ακινήτου της πρώην «Αγροτικής Τράπεζας» και την αξιοποίηση του Αγροκηπίου της Παροικιάς.

1.       Η κατάσταση που επικρατεί στα Νηπιαγωγεία της Παροικιάς είναι γνωστή και οι ευθύνες της Δημοτικής αρχής δεδομένες. Ακατάλληλα μισθωμένα κτίρια «καλύπτουν» τις ανάγκες των μικρών μαθητών εδώ και χρόνια. Με την καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης τα προβλήματα αυτά διογκώθηκαν ακόμα περισσότερο. Αποφασίστηκε για τη σχολική χρονιά 2020-21 η δημιουργία παραρτήματος Νηπιαγωγείου στο κτίριο που στεγάζεται το «Σπίτι του Δασκάλου» και η δημιουργία από τη σχολική χρονιά 2021-22 5ου Νηπιαγωγείου σε ένα από τα παλιά Δημοτικά Σωτήρων, Καμαρών ή Μαραθιού.


2.       Για την έφεση που ασκήθηκε στην πρωτόδικη απόφαση για το ακίνητο της πρώην «Αγροτικής», αποφασίστηκε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου να ζητήσει τη στήριξη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου με  την συνδρομή έγκριτου νομικού με εμπειρία σε ανάλογες υποθέσεις.

3.        Το θέμα της αξιοποίησης του Αγροκηπίου της Παροικιάς αναβλήθηκε λόγω του προχωρημένου της ώρας για το επόμενο συμβούλιο.

Επίσης, εξειδικεύτηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την στήριξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών θέτοντας συγκεκριμένα κριτήρια και καθορίζοντας για όσους το δικαιούνται μηνιαίο επίδομα 95 ευρώ.

Τέλος να τονίσουμε ότι η πραγματοποίηση των Δημοτικών Συμβουλίων στο ΕΠΑΛ αποδείχτηκε προβληματική για πολλούς λόγους. Κακή ηχητική της αίθουσας, έλλειψη κλιματισμού, χρονοτριβή μέχρι ο κάθε σύμβουλος για μια τοποθέτηση να βρεθεί στο μικρόφωνο και αδυναμία παρακολούθησης των συνεδριάσεων από τους πολίτες. Η μόνη λύση, όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα είναι η επαναφορά στις συνεδριάσεις μέσω τηλεδιασκέψεων.

Πάρος 30-6-2020


Δεν υπάρχουν σχόλια: