Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Αεροδρόμιο Πάρου: Για όσους δεν γνωρίζουν τι κρύβουν τα έγγραφα των γραφειοκρατών.



Αν διαβάσουμε με προσοχή το έγγραφο της Δ/νσης Αεροδρομίων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα διαπιστώσουμε πρώτον ότι ο έλεγχος των οριστικών μελετών που έχει την υπογραφή των έμπειρων Τεχνικών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)  αναμένεται να ολοκληρωθεί και να συμπληρωθεί (;) εντός του Ιανουαρίου του 2020. Δικαιολογίες για αφελείς όταν πρόκειται για κάποιες υπογραφές που καθυστερούν κάποιους μήνες.

Το γραφειοκρατικό πρόβλημα όμως βρίσκεται σε άλλο σημείο του εγγράφου, που αναφέρεται στην τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων από την ΔΙΠΑ.

Το σχετικό έγγραφο της  Δ/νσης Αεροδρομίων εδώ δεν θέτει χρονοδιάγραμμα και να  γιατί:
Η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ)  που στεγάζεται στην οδό Πατησίων 147  είναι υπηρεσία  υποστελεχωμένη και με υπερβολικό φόρτο εργασίας.

Οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις που εγκρίνει, ελέγχονται με ιδιαίτερη προσοχή, επειδή κάποιες φορές διατρέχουν τον κίνδυνο της ακύρωσης από το 5ο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Αν λοιπόν υπάρξουν καθυστερήσεις στα έργα του αεροδρομίου, αυτό θα οφείλεται και στην ΔΙΠΑ.

Τα γράφουμε αυτά για να διευκολύνουμε όσους θα ήθελαν από τους τοπικούς μας άρχοντες να συμβάλουν, στο μέτρο του δυνατού, στην πιο γρήγορη έγκριση της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων από την υπηρεσία αυτή με την οποία πρέπει να έχουν πολύ καλή επικοινωνία με φυσική παρουσία και όχι μόνο με τηλέφωνα και έγγραφα.

Το έγγραφο


Δεν υπάρχουν σχόλια: