Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Να βοηθήσουμε όλοι μας τους νεφροπαθείς της Πάρου.



Αν επανερχόμαστε στο θέμα είναι γιατί πληροφορηθήκαμε καταστάσεις που βιώνουν οι νεφροπαθείς της Πάρου, που κανένας μας δεν θα ήθελε να ζήσει ο ίδιος ή συγγενικό του πρόσωπο.

Λόγω του απαγορευτικού ένας δικός μας άνθρωπος βρίσκεται σήμερα στο Κέντρο Υγείας  με αυξημένο κάλιο και με σοβαρά προβλήματα που του έχει δημιουργήσει η έλλειψη αιμοκάθαρσης και ένας άλλος περιμένει με αγωνία την άρση του απαγορευτικού επειδή έχει επιβαρυνθεί αρκετά η κατάσταση της υγείας του. Αλλά και ένας τρίτος που διαθέτει σπίτι στην Αθήνα, λόγω των απαγορευτικών, μετακόμισε από την Πάρο για να αποφύγει την ταλαιπωρία με τα απαγορευτικά και τα χειμωνιάτικα ταξίδια.

Στις 29 του περασμένου Δεκέμβρη, πάλι λόγω απαγορευτικού, ο Βασίλης Βεντουρής μετέφερε με το σκάφος του από τον Αμπελά στη Νάξο τους νεφροπαθείς της Πάρου, οι οποίοι παρέμειναν στο γειτονικό νησί μέχρι την άρση του και  επέστρεψαν στην Πάρο την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, πληρώνοντας από τη τσέπη τους τις δαπάνες παραμονής.

Αυτή η ιστορία με τα ταξίδια μέρα παρά μέρα στην Νάξο πρέπει να πάρει τέλος για τους 9 συνανθρώπους μας, που αύριο μπορεί να γίνουν και περισσότεροι.

 Και η προσπάθεια πρέπει να ξεκινήσει από σήμερα.

Δήμος, Περιφέρεια, Εκκλησία, Βελέντζειο Ίδρυμα, βουλευτές και πολιτικά κόμματα, αλλά και φυσικά πρόσωπα  που μπορούν να βοηθήσουν, καλούνται να συντονιστούν για βρεθεί λύση.

Το δημοτικό Συμβούλιο μπορεί με ομόφωνη απόφασή του να γνωστοποιήσει το πρόβλημα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και να ζητήσει την επίλυσή του.

Και αν λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία της Χώρας παραπέμψει το πρόβλημα στις ελληνικές καλένδες, τότε να φροντίσουμε εμείς ως τοπική κοινωνία δώσουμε λύση στο πρόβλημα.

Θα χρειαστεί χώρος που θα διαμορφωθεί κατάλληλα στο Κέντρο Υγείας, συγκέντρωση χρημάτων και χορηγίες για την αγορά των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, γιατρός με ειδικότητα νεφρολόγου και ειδικευμένη νοσηλεύτρια.

Το καταστατικό του Βελεντζείου επιτρέπει πρόσληψη γιατρών ειδικοτήτων από το Ίδρυμα που δεν προβλέπονται στον οργανισμό του Κέντρου Υγείας.

Κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι μας, για να μπει τέλος σε μια κατάσταση που δεν τιμά κανένα μας.

1 σχόλιο:

ΧΑΤΖΑΚΗΣ Αντώνης είπε...

Επειδή έζησα την κατάσταση αυτή για 3,5 χρόνια και μάλιστα πήγαινα στην Αθήνα 3 φορές την εβδομάδα. Μην περιμένουμε η πολιτεία να δημιουργήσει μονάδα αιμοκάθαρσης, γιατί δεν θα την δημιουργήσει. Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να γίνει αίθουσα αιμοκάθαρσης, γιατί η διαδικασία της αιμοκάθαρσης, δεν μπορεί να γίνει σε ένα κέντρο υγείας, αλλά απαιτείται να γίνεται σε οργανωμένο νοσοκομείο. Στην Πάρο κανένας ιδιώτης δεν θα επενδύσει σε μια ιδιωτική μονάδα αιμοκάθαρσης γιατί δεν είναι βιώσιμη. Η μόνη εφικτή λύση, είναι να απαιτήσουμε σε παρόμοιες καιρικές συνθήκες, την μεταφορά των ασθενών με αερομεταφορά στην μονάδα αιμοκάθαρσης. Επίσης οι ασθενείς μας, όταν υπάρχουν πληροφορίες για δυσμενείς καιρικές συνθήκες πρέπει να φροντίζουν να μη καταναλώνουν τροφές που γνωρίζουν ότι επιδρούν αρνητικά στην υγεία τους καθώς και τη συνετή κατανάλωση υγρών.