Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Με αφορμή την παρέμβαση των γυναικών της Πάρου και της Αντιπάρου για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας.



Δεν ανήκουμε στους θιασώτες των ποσοστώσεων προκειμένου οι γυναίκες να καταλάβουν δημόσιες θέσεις που προκύπτουν από εκλογές.

Οι γυναίκες στις μέρες μας χωρίς νόμους και μέτρα, που υποκρύπτουν και ανδρική υποκρισία, έχουν πάρει από μόνες τους τη θέση που τους ανήκει στο δημόσιο χώρο.

Και αυτό το βλέπουμε και στις Κυκλάδες και στην Πάρο.

Πρόσφατο δείγμα γραφής τα εκλογικά αποτελέσματα στο σύλλογο Αιμοδοτών, που τις 5 από τις 7 θέσεις του διοικητικού συμβουλίου κατέλαβαν γυναίκες.

Γιατί τα γράφουμε αυτά.

Μα γιατί μας εντυπωσίασε η παρέμβαση των συλλόγων των γυναικών της Πάρου και της Αντιπάρου που με ένα συγκροτημένο και τεκμηριωμένο κείμενο καταγράφουν τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στα νησιά μας και ζητούν την επίλυσή τους.

Το κείμενο – έγγραφο  απευθύνεται κυρίως στην πολιτική ηγεσία σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο και αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση μιας οργανωμένης αντίδρασης, εάν  οι πρόσφατες  υποσχέσεις που δόθηκαν παραμείνουν  χωρίς αντίκρισμα.

Επ΄ευκαιρία:

Την 1η του Φλεβάρη, το προσεχές Σάββατο,  πραγματοποιούνται αρχαιρεσίες στο Σύλλογο των Φίλων του Κέντρου Υγείας.

Ο σύλλογος αυτός ιδρύθηκε για να στηρίξει τη δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη στα νησιά μας.  Πέρασε από διάφορες φάσεις δραστηριότητας αλλά και αδράνειας και χρειάζεται στήριξη.

Και οι σύλλογοι γυναικών μπορούν να τον ενεργοποιήσουν παροτρύνοντας τα μέλη τους για να πάνε να ψηφίσουν, αλλά κυρίως για να συμβάλουν στην συγκρότηση ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει θέσεις στο Διοικητικό του  Συμβούλιο.

Είμαστε βέβαιοι ότι με την ευαισθησία που τις διακρίνει στα θέματα της υγείας θα το πράξουν. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε  ότι η θέση του γυναικολόγου είναι εδώ και αρκετά χρόνια κενή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: