Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Απολογισμός και εκλογές στον Σύλλογο Παραδοσιακού Οικισμού της Παροικιάς


Ο Σύλλογος Παραδοσιακού Οικισμού Παροικιάς, που έχει ως κύριο έργο του την ανάδειξη και την προστασία του, μας  καλεί να πάρουμε μέρος στη Γενική του Συνέλευση που θα λάβει χώρα την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα τεχνών (κτήριο Δημητρακόπουλου).

Όσοι αποτελούμε μέλη του ( και είμαστε αρκετοί) είναι υποχρέωσή μας να δώσουμε το παρόν και να ακούσουμε τον απολογισμό του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου που κατά την άποψή μας έχει παρουσιάσει αξιόλογο έργο κατά τη διετία που πέρασε.

Σε μια περίοδο που για πολλούς λόγους αρκετοί σύλλογοι βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία, ο Σύλλογος Παραδοσιακού Οικισμού Παροικιάς αποτελεί ένα ζωντανό συλλογικό οργανισμό που καλούμαστε, όλοι μας να στηρίξουμε, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει το δημιουργικό του έργο.

Σταχυολογούμε μερικές από τις δραστηριότητες που ανέπτυξε τα τελευταία 2 χρόνια:

Παρέμβαση με ολοκληρωμένη πρόταση βελτίωσης του κυκλοφοριακού της Παροικιάς.

Συμμετοχή σε επιτροπή φορέων του νησιού για την ανάδειξη και αξιοποίηση του Αγροκηπίου.

Παρέμβαση στην Δ/νση Φάρων για την επισκευή των κτηρίων του Φάρου του αγίου Φωκά.

Καταγραφή των ερειπωμένων σπιτιών του οικισμού και παρεμβάσεις για τα πλέον επικίνδυνα για τους διερχόμενους.

Παρέμβαση για τη επίλυση του προβλήματος με τα μεταφερόμενα αδρανή υλικά στην προβλήτα  «Βίντζι» σε συνεργασία με τον Αρχίλοχο και κατοίκους της περιοχής.

Προτάσεις για την καθαριότητα του παραδοσιακού Οικισμού.

Τοποθέτηση καθαρίστριας στο αεροδρόμιο της Πάρου με χρήματα που συγκέντρωσε για την αμοιβή της.

Ευπρεπισμός των εμβληματικών παρεκκλησίων  του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και στήριξη της Ενορίας των Ταξιαρχών στην προσπάθεια επισκευής της Παναγίας του Σταυρού στο Κάστρο, που είναι το παλαιότερο παρεκκλήσιο της Παροικιάς.

Καθαρισμός του καινούργιου πηγαδιού που βρίσκεται στην ομώνυμη συνοικία και ανάδειξη του οικόσημου που είναι χαραγμένο στην περίμετρό του.

Ήπιο καθαρισμό στις βρύσες του Μαυρογένη με αφορμή το πρόσφατο επιστημονικό συνέδριο για το έργο και την προσωπικότητα του μεγάλου δωρητή της Πάρου.

Οργάνωση εκδηλώσεων ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες και σε συνεργασία με άλλους φορείς της Παροικιάς.


Αυτά και πολλά άλλα για τα οποία θα υπάρξει ενημέρωση και ανάλυση  στη Συνέλευση από τον πρόεδρο του Συλλόγου Πέτρο Αυλήτη και τα άλλα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: