Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Δημοτική Κοινότητα Παροικιάς. Πολλά τα προβλήματα, γνωμοδοτικός ο ρόλος της


Σε 11 μέρες, από σήμερα, αναλαμβάνει καθήκοντα το νέο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Παροικιάς. Το όργανο είναι 7μελές και την πλειοψηφία σ΄αυτό έχει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Θυμίζουμε τους εκλεγμένους συμβούλους και των δύο δημοτικών παρατάξεων που το συγκροτούν.
Από τη Λαϊκή Συσπείρωση εκλέχτηκαν οι Μαργαρίτα Αργουδέλη, Πέτρος Αυλήτης, Μιχάλης Ρουμπάνος και  Μένεγος Μαύρης και από την παράταξη του Δημάρχου οι Σκιαδάς Δημήτρης, Τσαντάνης Δαμιανός και Μπιζάς Γιάννης του Στυλιανού.

Οι αποφάσεις του οργάνου έχουν χαρακτήρα γνωμοδοτικό προς το Δημοτικό Συμβούλιο, την  Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που τις οριστικοποιούν, τις τροποποιούν ή τις ακυρώνουν.

Εάν όμως οι γνωμοδοτικές εισηγήσεις του συμβουλίου είναι τεκμηριωμένες και σωστά ιεραρχημένες, πιθανολογούμε ότι οι περισσότερες θα γίνονται αποδεκτές, κυρίως από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Βέβαια υπάρχει το σοβαρό ζήτημα της υλοποίησης των αποφάσεων, το οποίο σχετίζεται με τις προτεραιότητες του Δημάρχου και τις εντολές που θα δώσει στις υπηρεσίες του Δήμου, στις οποίες είναι προϊστάμενος.

Όμως πέρα από τα πιο πάνω σοβαρά, προτεραιότητα έχει η οργάνωση της Δημοτικής Κοινότητας.

Η στέγασή της σε ξεχωριστό χώρο εντός του οικισμού της Παροικιάς, όπως συμβαίνει με τις άλλες κοινότητες, η γραμματειακή της υποστήριξη που θα καλύπτει το σύνολο των δραστηριοτήτων της, η ώρα που θα συνεδριάζει και η διαδικτυακή προβολή των συνεδριάσεων, η παρουσία σε αυτές του χωρικού αντιδημάρχου στη ευθύνη του οποίου είναι και η παρακολούθηση της λειτουργίας  της κοινότητας κ.ά. αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για να αποκτήσει πολιτική υπόσταση ένα δημοτικό όργανο, που στο παρελθόν είχε απαξιωθεί με ευθύνη και των συμβούλων που το συγκροτούσαν.

Τα προβλήματα της Παροικιάς είναι γνωστά και πολλά. Διαπιστωμένη και η αδυναμία της δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει και να επιλύσει κάποια από αυτά την πενταετία που πέρασε, καθ΄ομολογίαν και του ίδιου του Δημάρχου. Και η λέξη «Μπάχαλο», που χρησιμοποίησε πρόσφατα ο δημοτικός σύμβουλος Πάνος Κεμπάμπης, αναφερόμενος στην Παροικιά, τα λέει όλα.

Όμως πέραν  από την αυτοκριτική και τους χαρακτηρισμούς, οι κάτοικοι της Παροικιάς αναμένουν πράξεις. Και το νεοεκλεγμένο συμβούλιο της Παροικιάς ας ξεκινήσει από το πιο απλό και ας φαντάζει δύσκολο, την καθαριότητα της πόλης. 

Ο Σεπτέμβρης είναι ο τελευταίος μήνας της φετινής τουριστικής περιόδου και με ανεβασμένο το επίπεδο των επισκεπτών μας, συγκρινόμενο με αυτό του Αυγούστου. 

Ας τους δώσουμε τη δυνατότητα να γίνουν διαφημιστές μιας καθαρής πόλης. 

Προτάσεις υπάρχουν τις οποίες σύντομα θα εκθέσουμε σε άλλο μας άρθρο.





Δεν υπάρχουν σχόλια: