Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη Πάρου για προβλήματα της αρμοδιότητας του.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Κώστα Ροκονίδα και τον νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο  Βασίλη Σιέττο, Nαύαρχο ΕΛ-ΑΚΤ (ε.α.), συναντήθηκε στις 2-8-19 με τον Λιμενάρχη Πάρου Ν. Τσαντουλή για προβλήματα της αρμοδιότητας του.

 Επισημάναμε τα προβλήματα που δημιουργούνται από την ταυτόχρονη άφιξη πολλών πλοίων ιδιαίτερα τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, την κυκλοφοριακή συμφόρηση που δημιουργείται επιπλέον από το γεγονός αυτό  και τους κινδύνους ναυτικού ατυχήματος. Ταυτόχρονα θέσαμε υπόψη του κ. Λιμενάρχη τα προβλήματα που δημιουργούνται από την ταχύτητα εισόδου- εξόδου των πλοίων στον κόλπο της Παροικίας, για  τους ανυποψίαστους λουόμενους από τον έντονο κυματισμό, όπως και το πρόβλημα του κινδύνου αφανισμού των παραλιών Παροικίας από τον ίδιο λόγο. 

Ζητήσαμε από τον κ. Λιμενάρχη την εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας για όλα τα παραπάνω αλλά και συνολικά για τους χώρους ευθύνης του Λιμεναρχείου. Ταυτόχρονα ζητήσαμε την συμβολή του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί μας, στο μέτρο φυσικά των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας του.


Ξεκαθαρίσαμε από μέρους μας ότι για μας, η αιτία για τα παραπάνω προβλήματα είναι η έγκριση των δρομολογίων από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) και η απουσία ενστάσεων για την κατάσταση αυτή από μέρους της δημοτικής αρχής. Επισημάναμε επίσης την ευθύνη της δημοτικής αρχής και του Λιμενικού Ταμείου Πάρου- Αντιπάρου για την έλλειψη σηματοδότησης των παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων, ώστε να μπορούν Αστυνομία και Λιμενικό να κάνουν ελέγχους για τυχόν αυθαίρετες καταλήψεις.

Ο Λιμενάρχης από μέρους του μας διαβεβαίωσε ότι η υπάρχουσα  νομοθεσία σχετικά με τις ταχύτητες των πλοίων εντός του κόλπου εφαρμόζεται απαρέγκλιτα  από μέρους της Λιμενικής Αρχής και επιβάλλονται  οι απαραίτητες κυρώσεις στις περιπτώσεις μη τήρησής της.

 Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου εκφράζει την εμπιστοσύνη και πλήρη στήριξή της στο Λιμενάρχη και το προσωπικό του Λ/Χ Πάρου, το έργο των οποίων αναγνωρίζει ως ιδιαίτερα σημαντικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: