Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Ευθύμιος Κυδωνιεύς: Ο τελετάρχης της Εκατονταπυλιανής



Πάνω από δύο δεκαετίες ο γνωστός σε όλους μας Ευθύμιος Κυδωνιεύς, αεικίνητος και βαθειά θρησκευόμενος, διεκπεραιώνει με επιτυχία τα όσα του αναθέτει η Διοικούσα Επιτροπή του Ιερού Προσκυνήματος της Εκατονταπυλιανής για τη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Πανελλήνιος και λαμπρός ο εορτασμός, αλλά και με πολλές υποχρεώσεις που έχουν σχέση με την οργάνωση και κυκλοφορία εντός του ιστορικού Ναού του μεγάλου πλήθους των προσκυνητών την παραμονή και ανήμερα της μεγάλης γιορτής της Παναγίας μας.

Αλλά και η υποδοχή και φιλοξενία των επίσημων προσκεκλημένων του Ι. Π. απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα ανάλογη με το κύρος του πανορθόδοξου προσκυνήματός μας, που αριθμεί 17 αιώνες αδιάλειπτης λειτουργίας.

Ο Ευθύμιος Κυδωνιεύς, άριστος γνώστης της φιλοξενίας, λόγω σχετικών σπουδών και επαγγελματικής δραστηριότητας, φροντίζει πάντοτε, ώστε οι προσκεκλημένοι μας να αναχωρούν από το νησί με εξαίρετες εντυπώσεις.

Εκεί όμως που ο Ευθύμιος Κυδωνιεύς δίνει όλο του τον εαυτό είναι στην οργάνωση της λιτάνευσης  της Ιερής Εικόνας της Παναγία μας. Σε στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές φροντίζει πάντοτε, από την έξοδό της μέχρι της επιστροφή της στο Ναό, να έχουν λειτουργήσει όλα με τρόπο υποδειγματικό.

Τελετάρχης και φέτος, για πολλοστή φορά, του ευχόμαστε να πάνε όλα καλά, όπως και όλες τις άλλες προηγούμενες χρονιές.


Η Παναγία η Εκατονταπυλιανή, που επί χρόνια πολλά, Ευθύμιε,  υπηρέτησες και συνεχίζεις να υπηρετείς από διάφορες θέσεις, να χαρίζει υγεία και μακροημέρευση σε σένα και την εκλεκτή σου οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: