Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Προς νέους δημοτικούς άρχοντες που πιστεύουν ότι κάνουν ζημιά τα γραφτά μας


Η φετινή τουριστική περίοδος κρίθηκε και θεωρείται επιτυχημένη αναφορικά με τον αριθμό των παραθεριστών που επισκέφτηκαν το νησί μας. Και όσοι προγραμματίζουν να επισκεφτούν την Πάρο μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη δεν πρόκειται να αλλάξουν γνώμη, εξαιτίας των αρνητικών επισημάνσεων. Οι κρατήσεις το αποδεικνύουν.

Το ερώτημα είναι με τι εντυπώσεις φεύγουν από το νησί μας.

Και εδώ προκύπτουν οι διαχρονικές ευθύνες όλων μας και ιδιαίτερα της δημοτικής αρχής για τη μετάλλαξη της Παροικιάς σε πόλη αναρχούμενη, όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει, χωρίς καμιά απολύτως συνέπεια.

Την κριτική μας προς τη Δημοτική Αρχή ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες την εστιάζουμε σε προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας του νησιού, ώστε να μειωθούν οι αρνητικές εντυπώσεις που θα μεταφέρουν οι επισκέπτες μας, σε φίλους και γνωστούς τους, επιστρέφοντας στις πατρίδες τους.

Εστιάζουμε την κριτική μας στην ασφάλεια των επισκεπτών, όταν τα πλοία της ακτοπλοΐας συχνά και κατά παράβαση του κανονισμού λιμένα, κάνουν ότι θέλουν στον κόλπο της Παροικιάς.

Επισημαίνουμε τον κίνδυνο τραυματισμού που διατρέχουν οι ανυποψίαστοι λουόμενοι από τον έντονο κυματισμό που προκαλούν οι ταχύτητες των πλοίων, το κυκλοφοριακό πρόβλημα για το οποίο δεν έχει παρθεί  κανένα μέτρο βελτίωσής του, την ασυδοσία που επικρατεί στους κοινόχρηστους χώρους και τέλος το σοβαρό έλλειμμα στην καθαριότητα, χωρίς γι΄αυτό να ευθύνεται το προσωπικό του Δήμου, αλλά η έλλειψη οργάνωσης και προγραμματισμού.

Κατά συνέπεια η δυσφήμιση του νησιού μας δεν είναι έργο δικό μας, αλλά αποτέλεσμα της αδράνειας και της μη έγκαιρης προετοιμασίας, που αυτή έπρεπε να ξεκινά αμέσως μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Ευτυχώς η γεωγραφική θέση του νησιού μας, οι φυσικές του ομορφιές, οι παραδοσιακοί του οικισμοί, οι καθαρές του θάλασσες και η συνεχώς βελτιούμενη παροχή υπηρεσιών από ξενοδοχεία και χώρους εστίασης, μετρούν πολύ περισσότερο για τους πολυπληθείς επισκέπτες μας, από όσα αρνητικά καταγράφουν και μεταφέρουν.

Στόχος δικός μας με την κριτική που ασκούμε, είναι η αφύπνιση της δημοτικής αρχής και υπηρεσιών που αδρανούν, ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο η όποια αρνητική εικόνα της Πάρου.

Επιλογή μας είναι να είμαστε χρήσιμοι και όχι ευχάριστοι.





Δεν υπάρχουν σχόλια: