Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Ο κόλπος της Παροικιάς ανήκει στους πλοιοκτήτες; Κάνουν ότι θέλουν και λογαριασμό δεν δίνουν.






Ποιος είπε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ελέγχεται από την εκάστοτε κυβέρνηση;

Ούτε η κυβερνώσα (;) αριστερά μπόρεσε να το ελέγξει, ούτε οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ  και της Ν.Δ.  που προηγήθηκαν.

Ας ελπίσουμε η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εντυπωσιακή ταχύτητα που τρέχει τα πράγματα, ότι κάτι θα μπορέσει να κάνει. Αρκεί να μην μας μείνει από καύσιμα.

Όταν το Νοέμβριο του 2018 συνεδρίασε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) και καθόρισε τον αριθμό των δρομολογίων των πλοίων της ακτοπλοΐας και τα ωράρια αναχώρησης από το λιμάνι του Πειραιά, δεν το απασχόλησε η ταυτόχρονη άφιξή τους στο λιμάνι της Πάρου. Έτσι προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των πλοιοκτητών έριξε το μπαλάκι στον τελευταίο τροχό της αμάξης, που είναι το Λιμεναρχείο Πάρου.

Και το Λιμεναρχείο τι κάνει;

Δίνει την άδεια εισόδου και καθορίζει τη θέση πρυμνοδέτησης.

Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει; 

Να ρυθμίσει την κυκλοφορία στον κόλπο. Να μην εισέρχονται ταυτόχρονα τα πλοία, να μην κινούνται και να μην κάνουν ελιγμούς όλα μαζί και να περιορίσει την ταχύτητα εισόδου και εξόδου από τον κόλπο.

Ίσως κάποιος μας πει ότι το Λιμεναρχείο ρίχνει πρόστιμα στους παραβάτες.  Δεν το γνωρίζουμε, αλλά το πιθανολογούμε.

Όμως για μας το αποτέλεσμα μετράει και αυτό για την ώρα είναι αρνητικό.

Η ταχύτητα εισόδου και εξόδου κάποιες φορές θυμίζει ράλι  με θύματα του ανυποψίαστους  λουόμενους και την αμμουδιά στις παραλίες  που σε λίγα χρόνια θα τις «απολαμβάνουν» οι νεότεροι σε παλιές φωτογραφίες κάποιου συλλέκτη, κάποιου Αυλήτη ή Ρουμπάνου του μέλλοντος.

Όσο για το καυσαέριο που αναπνέουμε, στο λόφο του Αγίου Κωνσταντίνου παραπονιούνται για αναπνευστικά προβλήματα και εσχάτως ακούστηκαν παράπονα και από τα Κακάπετρα.

Αλλά και στο χερσαίο χώρο του λιμανιού, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Λιμενικών, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη.

 Η έξοδος των μυρίων και των πάσης φύσεως οχημάτων, όταν ανοίγουν ταυτόχρονα τρεις ή και περισσότεροι καταπέλτες, προκαλεί κυκλοφοριακό χάος που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα στον περιφερειακό.

Η αναρχία σε όλο της το μεγαλείο.

Και εμείς τι κάνουμε;


Παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές, αδιάφοροι για το εφιαλτικό μέλλον, που με την ανοχή μας, προετοιμάζουν για τα παιδιά μας τα  εκτελεστικά όργανα των εφοπλιστών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: