Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Οι εκλογές τέλειωσαν, αλλά τα προβλήματα παραμένουν, πολλαπλασιάζονται και περιμένουν λύση, που όμως δεν έρχεται.




Η χώρα, αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο των εκλογικών αναμετρήσεων, εισέρχεται και πάλι στην «κανονικότητα» των πολλών και δύσκολων στην αντιμετώπισή τους προβλημάτων.

Η οικονομική κρίση, παρά την έξοδο από τα μνημόνια είναι παρούσα και συνεχίζει να ταλαιπωρεί την πλειοψηφία των νοικοκυριών, η ανεργία παρά τη μείωση, βρίσκεται ακόμα σε υψηλά επίπεδα, οι συντάξεις στην πλειοψηφία τους θυμίζουν επιδόματα και η καθημερινότητα δυσκολεύει ακόμα περισσότερα τη ζωή όλων μας.

Η νέα  κυβέρνηση, μετά τα χαμόγελα, τα πανάκριβα συνολάκια των κυριών του ελληνικού κοινοβουλίου και των συζύγων των υπουργών και των βουλευτών, σε πλήρη αντίθεση με τις φτωχογειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει την σκληρή πραγματικότητα, στην οποία προστίθεται και η ένταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Αλλά και σε τοπικό επίπεδο δεν είναι λίγα τα προβλήματα που αναζητούν λύση.

Η Πάρος για άλλη μια τουριστική περίοδο, την 5η συνεχόμενη με την ίδια διοίκηση στο Δήμο, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο με την καθημερινότητα να είναι πρώτη στη λίστα των προβλημάτων.

Για καλή μας τύχη τα προβλήματα στην ύδρευση είναι περιορισμένα, αλλά η καθαριότητα δεν βρίσκεται στα καλύτερά της και τα παράπονα που ακούγονται από μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες είναι συχνά.

Η ασυδοσία με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων πέρα από κάθε όριο σε πολυσύχναστα μέρη της Πάρου, που συχνά αφήνουν μικρούς διαδρόμους για τη μετακίνηση των πεζών, τα πάρκιν, που δεν επαρκούν για την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών, το κυκλοφοριακό, που χρόνο με το χρόνο επιδεινώνεται, κυρίως στον περιφερειακό της Παροικιάς και στο λιμάνι της, συνθέτουν εικόνα υποβαθμισμένου τουριστικού προορισμού.

Ένα άλλο πρόβλημα που ενέχει σοβαρό κίνδυνο ναυτικού ατυχήματος είναι ο συνωστισμός των πλοίων της ακτοπλοΐας στον κόλπο της Παροικιάς.

Η ταυτόχρονη άφιξή τους, η ταχύτητα με την οποία εισέρχονται, οι επικίνδυνοι ελιγμοί των πλοιάρχων, ο κυματισμός που προκαλούν στις πολυσύχναστες πλάζ, που εκθέτει σε κίνδυνο ανυποψίαστους λουόμενους  και εξαφανίζει την αμμουδιά που ήδη είναι ελάχιστη, αποτελούν σοβαρές παραβάσεις του κανονισμού λιμένα, που δεν αντιμετωπίζονται με ένα απλό πρόστιμο.

Σε όλα όσα αναφέρθηκαν, προστέθηκε και η καταστροφή του οδοστρώματος σε τμήμα του επαρχιακού δρόμου Παροικιάς - Κώστου από τον ανάδοχο δημοτικού έργου ύδρευσης, που ήδη προκαλεί έντονες διαμαρτυρίες επειδή  ο κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος είναι άμεσος.


Επειδή δεν προβλέπεται καμιά ουσιαστική παρέμβαση σε όσα περιληπτικά περιγράψαμε, που τα περισσότερα αναφέρονται στην πολύπαθη Παροικιά, τουλάχιστον ας επισημάνει το Λιμεναρχείο Πάρου στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι μας και ας εξαντλήσει κατά των πλοιάρχων όλα όσα προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία. Προέχει η ασφάλεια των επιβατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: