Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ …


Μπαίνουμε στο μήνα της τουριστικής κορύφωσης και στα παλιά προβλήματα του νησιού και ιδιαίτερα της Παροικιάς, ήρθε φέτος να προστεθεί ένα ακόμα.

Η δρομολόγηση πολλών ταχύπλοων πλοίων, η σχεδόν ταυτόχρονη άφιξη πολλών πλοίων στο λιμάνι της Παροικιάς, οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις  με μεγάλες ταχύτητες είναι ζητήματα που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους και έχουν σοβαρότατες συνέπειες:

  •               Εξαντλημένα πληρώματα, ταλαιπωρημένες μηχανές που δουλεύουν ασταμάτητα και εφοπλιστικοί ανταγωνισμοί αποτελούν παράγοντες κινδύνου ναυτικού ατυχήματος στο νησί μας, που έχει οδυνηρή εμπειρία από δύο τέτοια.

  •        Το πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης μεγεθύνεται τις ώρες αυτές μέχρι του βαθμού ακινησίας στο κεντρικό οδικό δίκτυο της Παροικιάς.


  •              Η ζωή των ανυποψίαστων λουόμενων στις παραλίες της Παροικιάς κινδυνεύει από τον έντονο κυματισμό που προκαλούν τα εισερχόμενα και εξερχόμενα πλοία.


  •          Από το ίδιο φαινόμενο οι παραλίες της Παροικιάς  (Κάτω γιαλός, Μαρτσέλο, Καμίνια κλπ), κινδυνεύουν από αφανισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ριζικό σύστημα των υπαρχόντων αλμυρικιών είναι στον «αέρα».


Όλα αυτά βέβαια είναι αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθείται  διαχρονικά μέσω του Συμβουλίου  Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) , που αγνοεί τις ανάγκες και τα προβλήματα των νησιών, υποκύπτοντας κάθε φορά στα «αιτήματα» και στις ορέξεις των εφοπλιστών, λες και στην εποχή της τεχνολογικής έκρηξης  είναι πρόβλημα η ρύθμιση των ακτοπλοϊκών προσεγγίσεων από και προς τα νησιά.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή παρά τα διαπιστωμένα  προβλήματα εδώ και καιρό παραμένει αδρανής και αμέτοχη. 

Ζητάμε την κατεπείγουσα σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για τα ζητήματα αυτά ώστε:
Ø  Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων.

Ø  Να ζητηθεί η εξάντληση των μέτρων που προβλέπει ο Γενικός Κανονισμός Λιμένα και άλλες διατάξεις. Να ζητηθεί αν κρίνεται αναγκαίο η τροποποίηση του Γ.Κ.Λ.

Ø  Να απαιτήσουμε από τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  ένα άλλο προγραμματισμό δρομολογίων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ταυτόχρονης άφιξης.


Πάρος 30-07-19

Δεν υπάρχουν σχόλια: