Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Ο παραλογισμός της γραφειοκρατίας και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου


Προφανώς με βάση τη νομοθεσία και σχετικές ερμηνευτικές εγκυκλίους του υπουργείου Εσωτερικών η δημοτικό αρχή ζήτησε από τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες να συντάξουν σχέδιο τεχνικού προγράμματος για το 2020, όταν οι διοικήσεις τους παραδίδουν στις νέες, που προέκυψαν από τις πρόσφατες εκλογές, την 31η  του προσεχούς Αυγούστου.

Είναι αυτονόητο, ότι αυτό αποτελεί κραυγαλέα δημοκρατική αντίφαση, τα συμβούλια που έχουν εξαντλήσει την θητεία τους ,να δεσμεύουν με τις αποφάσεις τους τα νέα, σε ένα θέμα που δεν αφορά ζητήματα της καθημερινότητας, αλλά τα έργα που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν το 2020.

Βέβαια υπάρχει η δυνατότητα αναμορφώσεων, όμως άλλο ζήτημα είναι η αναμόρφωση τμήματος του τεχνικού προγράμματος και άλλο η σύνταξη νέου που θα το αναμορφώσει στο σύνολό του.

Δεοντολογικό θα ήταν, η δημοτική αρχή να συστήσει στις υπάρχουσες διοικήσεις  των κοινοτήτων  κοινή σύσκεψη με τους νεοεκλεγέντες τοπικούς συμβούλους, ώστε να υπάρξει συνδιαμόρφωση των τεχνικών προγραμμάτων των κοινοτήτων και όπου υπάρξουν διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις, αυτές να εξεταστούν και να αναμορφωθούν από τα νέα συμβούλια μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους.


Μπορεί να είναι σχέδια τεχνικών προγραμμάτων, αφού το τελικό λόγο θα τον έχει το Δημοτικό Συμβούλιο, όμως υπάρχει ζήτημα δημοκρατικής ευαισθησίας και σεβασμού  της νωπής εντολής του εκλογικού σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: