Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Άγουρος Άγγελος: "Για όποιον νοιάζεται για την μελλοντική πορεία του νησιού η επιλογή είναι μία. Ο Κώστας Ροκονίδας είναι ο καλύτερος."


Ωραία Πάρος: Κύριε Άγουρε, είστε από τους πλέον γνωστούς και επιτυχημένους επιχειρηματίες της Πάρου. Ταυτόχρονα έχετε αποδείξει έμπρακτα και το ενδιαφέρον σας για τη γενέτειρά σας, τη Μάρπησσα, αλλά και για το νησί μας γενικότερα. Δεν είναι τυχαίο ότι εκλεχτήκατε πρώτος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Χρήστου Βλαχογιάννη. Πέστε μας, πως κρίνετε τα 5 χρόνια θητείας του Μάρκου Κωβαίου;

Απάντηση: Καταρχήν σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Θεωρώ βασική υποχρέωση του κάθε δημότη, του κάθε κάτοικου της Πάρου να συμμετέχει στα κοινά. Η Πάρος είναι το μεγάλο μας σπίτι και είναι υποχρέωση όλων μας η φροντίδα του. Τώρα λίγα λόγια για τη θητεία του Μάρκου Κωβαίου. Παρακολούθησα ανελλιπώς όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ήταν άλλωστε η βασική μου υποχρέωση.

Η πρώτη παρατήρηση που έχω να κάνω, έχει σχέση με την  προχειρότητα της προετοιμασίας των συνεδριάσεων, την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας και την απουσία προγραμματισμού, ιεράρχησης και διεκδίκησης των έργων που θα έδιναν απαντήσεις στις ανάγκες των δημοτών και τα συσσωρευμένα προβλήματα του νησιού μας.
Η δεύτερη παρατήρηση έχει σχέση με την αδυναμία της δημοτικής αρχής να επιλύει προβλήματα της καθημερινότητας.

Ωραία Πάρος: Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος;

Απάντηση: Όταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επιστρέφει αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ως μη νόμιμες, όταν αιτήματα των δημοτών με δεκάδες υπογραφές πολιτών δεν έρχονται για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, όταν χάνονται χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας, επειδή δεν υπάρχουν ώριμοι φάκελοι για αναγκαία έργα. Αυτό λέγεται προχειρότητα και έλλειψη προγραμματισμού. Τα έργα που έγιναν για το μεγάλο διάστημα των 5 χρόνων από τον κ.  Κωβαίο είναι ελάχιστα και οφείλονται και σε συγκυρίες.

Ωραία Πάρος: Και ποια είναι τα έργα  που πραγματοποιήθηκαν;

Απάντηση: Το κλειστό της Μάρπησσας. Δούλεψαν πολλοί γι΄αυτό τα προηγούμενα χρόνια και η συγκυρία της κατασκευής του σχολικού κτιρίου της περιοχής, που ήταν έργο σε εξέλιξη βοήθησε. Δεν είναι αποκλειστικά έργο δικό του, όπως αφήνει να ακούγεται.

Η λειτουργία του νέου αεροδρομίου. Η Aegean πέτυχε το σκοπό της χρησιμοποιώντας το Δήμο και το αεροδρόμιο λειτουργεί χωρίς κτιριακή υποδομή και με διάδρομο μικρότερο του προβλεπόμενου.

Ωραία Πάρος: Υπάρχουν και έργα ύδρευσης που είναι σε εξέλιξη.

Απάντηση: Δεν τα ξέχασα, Απλά είναι έργα που είχε προετοιμάσει σε μεγάλο ποσοστό ο Στέλιος Φραγκούλης, όταν ήταν πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ.
Ειδικά για την αφαλάτωση είχε στείλει στο Δήμαρχο σχετική επιστολή, μόλις αναλάβαμε το 2014, με σοβαρές επισημάνσεις και τον παρότρυνε να προχωρήσει αμέσως σε εργασίες που ήταν αρμοδιότητα του Δήμου για να τεθεί σε λειτουργία. 

Ο κ. Κωβαίος έκανε το αντίθετο. Μετά από 5 χρόνια πρόκειται να λειτουργήσει φέτος, με επιπλέον δαπάνες, αφού πρόκειται να αντικατασταθούν εξαρτήματα χαλασμένα λόγω αχρησίας. Αυτή η αδράνεια της δημοτικής αρχής λίγο έλειψε να κοστίσει ακριβά στην Πάρο, εξαιτίας της περσινής ανομβρίας.

Ωραία Πάρος: Κατά τη γνώμη σας ποια έργα είχαν προτεραιότητα και δεν προχώρησαν;

Απάντηση:  Τα έχουν πει ήδη άλλοι συνυποψήφιοί μου, αλλά θα τα επαναλάβω και εγώ.
Δεν ακούμπησε το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Δεν προχώρησε στην κατασκευή σχολικών μονάδων στην Παροικιά. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις σε Παροικιά και Νάουσα είναι ανύπαρκτες.
Έργα αποχέτευσης δεν προχώρησαν σε περιοχές, που έχουν άμεση ανάγκη από τέτοια έργα. Δεν δημιούργησε το δεύτερο κύτταρο στο ΧΥΤΑ. Δεν προχώρησε στην αξιοποίηση και ανάδειξη των αρχαίων λατομείων.

Ωραία Πάρος: και στη Μάρπησσα;


Απάντηση: Το κτίριο Γαβαλά, διατηρητέο κτίριο και κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας. Με άλλους χειρισμούς θα είχε αναπαλαιωθεί και θα αποτελούσε στολίδι για το χωριό μας.
Για τη διάβρωση των ακτών του Δρυού, όπως και όλης της Πάρου δεν έκανε κάτι το ουσιαστικό. Αντίθετα χάθηκε η δυνατότητα ένταξης και χρηματοδότησης σχετικής μελέτης.
Παραμένει αναξιοποίητο το νερό του Δρυού που χύνεται στη θάλασσα, όταν θα μπορούσε να εμπλουτίζει τις υπάρχουσες γεωτρήσεις. Αυτά ενδεικτικά.

Ωραία Πάρος: Πέστε μας, τώρα, γιατί με τον Κώστα Ροκονίδα;

Απάντηση: Ο Κώστας Ροκονίδας αποτελεί τη κατάληξη των αποφάσεών μου.
Ως δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τη παράταξη του Χρ. Βλαχογιάννη, συμμετείχα στις διεργασίες για τη θέση της μπροστά στις επερχόμενες εκλογές. 

Οι αποφάσεις μου καθορίστηκαν από την αγωνία μου να βρεθούν στο προσκήνιο του νησιού μας άνθρωποι που είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αυτά που ανήκουν σε μας και το τόπο μας, μακριά από συμβιβασμούς και συναλλαγές, μακριά από τις λογικές που επικαλούνται το μέλλον στα λόγια αλλά στη πράξη αποτελούν μακρινό παρελθόν. 

Αυτές οι σκέψεις καθόρισαν τις επιλογές μου και συστρατεύτηκα μαζί με πολλούς άλλους και εγώ με τη Λαϊκή Συσπείρωση και τον Κώστα Ροκονίδα. Σχηματικά λοιπόν, η επιλογή είναι μεταξύ Κωβαίου και Ροκονίδα. Για όποιον νοιάζεται για την μελλοντική πορεία του νησιού η επιλογή είναι μία. Ο Κώστας Ροκονίδας είναι ο καλύτερος.

Ωραία Πάρος: Και δεν σταθήκατε στο πολιτικό πιστεύω του Ροκονίδα;

Απάντηση: Την ερώτηση αυτή μου την έχουν κάνει και άλλοι. Η Ωραία Πάρος έρχεται δεύτερη. Προσήλθα με τη θέληση μου και συνειδητά στη  Λαϊκή Συσπείρωση γιατί οι θέσεις και η στάση της που κύρια εκφράζονται από τον Κώστα αποτελούν για μένα εγγύηση για την μελλοντική μας πορεία. 

Καθαρές κουβέντες, κοίταγμα στα μάτια χωρίς «πολιτικάντικα τερτίπια». Κανείς δεν απαίτησε την υποταγή και την «νομιμοφροσύνη» μου σε ταμπέλλες ούτε μου μπήκαν όροι για τα πιστεύω μου. Συμπόρευση επί της ουσίας συμφωνήσαμε. 
   
Εάν εκλεγούμε τι καταλαβαίνετε εσείς; Θα ασχοληθούμε με την πολιτική προτίμηση του καθενός ή με τα προβλήματα της Πάρου, που κοντεύουν να μας πνίξουν;

Το νησί μας βρίσκεται σε κρίσιμη φάση και εμείς θα ασχοληθούμε με την καθημερινότητα του δημότη και τα έργα υποδομής που έχει ανάγκη  ο τόπος μας. Πιστεύεται ότι υπάρχει χρόνος για κάτι άλλο;

Ωραία Πάρος: Και η προπαγάνδα σε βάρος του Κώστα Ροκονίδα από τους αντιπάλους του δεν σας ενοχλεί;


Απάντηση: Με ενοχλεί και με λυπεί το γεγονός ότι κάποιοι ελάχιστοι, που δεν μπορούν να πείσουν πλέον με επιχειρήματα, δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι ο παριανός λαός τους έκρινε από τη στάση και τα έργα τους , σήμερα τους γυρίζει την πλάτη. Με νύχια και με δόντια θέλουν να κρατηθούν στην τοπική εξουσία, αδιαφορώντας για την αδυναμία τους να προσφέρουν, με όπλο την παραπληροφόρηση, τη συκοφαντία και τον επιχειρούμενο διχασμό. Είμαι σίγουρος ότι οι παριανές και οι παριανοί θα τους δείξουν την «πόρτα εξόδου».

Ωραία Πάρος: Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Απάντηση: Σας ευχαριστώ που μου δώσατε τη δυνατότητα να εκθέσω τις απόψεις μου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: