Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Μια συνέντευξη ετεροχρονισμένη, προφανώς φανταστική, αλλά ενδιαφέρουσα.


Η συνέντευξη αυτή έφτασε στην «Ωραία Πάρο» την τελευταία εβδομάδα των εκλογών. Δεν την δημοσιεύσαμε τότε για ευνόητους λόγους.  Αξίζει να τη διαβάσετε.

Ερώτηση: Σε συνθήκες απλής αναλογικής , όπου στο Δήμο Κατερίνης κατέρχονται 5 υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας και στη γειτονική μας Νάξο 4 παρατάξεις μπορείτε να μας πείτε γιατί στην Πάρο κατέρχονται μόνο δύο;

Απάντηση: Έχω την εντύπωση ότι κάνετε λάθος. Στο νησί μας οι παρατάξεις που κατέρχονται είναι τρεις.

Ερώτηση: Μα στο Πρωτοδικείο, εξ όσων γνωρίζουμε κατατέθηκαν δύο συνδυασμοί και μάλιστα πλήρεις ή σχεδόν πλήρεις. Πως εσείς αναφέρεστε σε τρεις;

Απάντηση: Δεν με αφήσατε να ολοκληρώσω. Επιμένω ότι τα ψηφοδέλτια είναι τρία. Το ένα έχει επικεφαλής το δήμαρχο Μάρκο Κωβαίο, το δεύτερο τον Κώστα Ροκονίδα και το τρίτο είναι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ερώτηση: Με έχετε μπερδέψει για τα καλά. Στην κάλπη θα πέσουν δύο διαφορετικά ψηφοδέλτια. Έτσι δεν είναι;

Απάντηση: Τρία. Και θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω γιατί, επειδή κινδυνεύω να παρεξηγηθώ ότι με διακατέχει εγκεφαλική σύγχυση.

Εάν η Λαϊκή Συσπείρωση δεν είχε επικεφαλής τον Κώστα Ροκονίδα, αλλά ένα άλλο μέλος της, θα είχε συγκροτήσει αυτό το ψηφοδέλτιο με τόσο μεγάλο αριθμό υποψηφίων και κυρίως με την ποιότητα που το χαρακτηρίζει; Η δική μου λογική σαφέστατα λέει όχι. 

Και η πλειονότητα αυτών των συμβούλων που το συγκροτεί πιστεύει στις αρχές της Λαϊκής Συσπείρωσης ή σε κάτι άλλο;

Όποιος μπορεί και είναι σε θέση να διαβάσει πολιτικά το περιεχόμενο του ψηφοδελτίου, θα καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι η πλειοψηφία όσων συμμετέχουν, υποστηρίζει τον Κώστα Ροκονίδα και όχι τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Επί της ουσίας λοιπόν έχουμε τρία ψηφοδέλτια και αυτό να μου το θυμηθείτε, θα φανεί πολύ καθαρά στην σταυροδοσία. 
Οι εκλογές θα διεξαχθούν για πρώτη φορά με το σύστημα της απλής αναλογικής, αλλά στην σταυροδοσία του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης θα ισχύσει το πλειοψηφικό.

Ερώτηση: Τώρα κάτι αρχίζω να καταλαβαίνω. Αλλά πέστε μου, πως γίνεται ο Κώστας Ροκονίδας να έχει τόσους υποστηρικτές, ενώ ο ίδιος ανήκει στη Λαϊκή Συσπείρωση;

Απάντηση: Αυτό οφείλεται σε δύο λόγους.

Ο πρώτος: Η έλλειψη τρίτου ψηφοδελτίου, που θα εξέφραζε μια μεγάλη μερίδα της τοπικής μας κοινωνίας. Όμως με ευθύνη κάποιων είναι ήδη ένα πρωτοφανές και υπαρκτό γεγονός με πολλές αναγνώσεις, που δεν είναι του παρόντος.

Ο δεύτερος: Η προσωπικότητα του Κώστα Ροκονίδα, η εμπειρία του και οι ικανότητές του, η εντιμότητά του, η πολιτική του ευθύτητα , που με την πρόσφατη συνέντευξή του δεν έκρυψε τίποτα από το εκλογικό σώμα, αναλαμβάνοντας μεγάλο πολιτικό ρίσκο με την ενέργειά του αυτή.

Ερώτηση: Πέστε μου και κάτι άλλο. Ποια είναι η πρόβλεψή σας για το εκλογικό αποτέλεσμα;

Απάντηση: Καμιά πρόβλεψη, παρόλο που ο Κωβαίος έχει μεγάλη φθορά στην Παροικιά και τη Νάουσα. Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου του στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και υποσχετικές  σε σημαντικό ποσοστό και έχει κορμό τη Νέα Δημοκρατία, όταν ο ίδιος δηλώνει ανεξάρτητος.

Ερώτηση: Αλλά τότε γιατί δεν μπορείτε να μας κάνετε πρόβλεψη;

Απάντηση: Γιατί περιμένω να ακούσω την ομιλία του Κώστα Ροκονίδα στη Νάουσα και την κεντρική ομιλία του στην Παροικιά. Αυτές θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό και το αποτέλεσμα.

Ερώτηση: Εσείς τι μας συστήνετε;

Απάντηση: Να ψηφίσετε το Ροκονίδα. Έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα δεν υπάρχει άλλη λύση. Κι ας μας φόρεσε το καπέλο της Λαϊκής Συσπείρωσης μέχρι τα αυτιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: