Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Γεώργιος ΔΕΚΑΡΙΣΤΟΣ (Γαβαλάς): Ο Κώστας Ροκονίδας είναι, η μαχόμενη αλήθεια της Παριανής πραγματικότητας.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Γεννήθηκα το 1973, μεγάλωσα στην Αγκαιριά και στην Αλυκή της Πάρου. Είμαι Οικονομολόγος-Λογιστής, σπουδάζοντας στο Τ.Ε.Ι Λάρισας, Τμήμα Λογιστικής 1993-1996, εισήχθη με Κατατακτήριες Εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (πρώην  Α.Β.Σ.Π) 1998-2001. Πτυχιούχος Ναυτιλιακών Σπουδών. Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με άδεια Λογιστή-Φοροτέχνη, νυμφευμένος με την επίσης, Λογίστρια Ιωάννα Δεδέσογλου, γονείς Δίδυμων Τέκνων 8 ετών, Δημότες Πάρου.

Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία 2000-2002, ως οδηγός του Πολεμικού Ναυτικού, Δ΄ κατηγορίας Βαρέων Οχημάτων, στην Αμερικανική Βάση της Σούδας, στις μονάδες Παλάσκα, Διοίκηση Ναυτικών Όπλων, Ελευσίνας, Κανελλόπουλου και Σκαραμαγκά. Παράλληλα με τις σπουδές μου, εργαζόμουν και συμμετείχα σε Συνέδρια και Σεμινάρια στην Ελλάδα και εξωτερικό, παράλληλα συνέγραφα πτυχιακές εργασίες και αρθρογραφούσα για ναυτιλιακά, οικονομικά, λογιστικά και κοινωνικά θέματα.

Εργάσθηκα, ως Βοηθός Λογιστή, Λογιστής, Οικονομικός Σύμβουλος, Προϊστάμενος Λογιστηρίου, Οικονομικός Διευθυντής και Καθηγητής σε επώνυμους Οικονομικούς Οργανισμούς και Επιχειρήσεις, όπως Ε.Σ.Υ.Ε, Εθνική Τράπεζα Της Ελλάδος, Δομονετ ΕΠΕ, Henkel-Pelikan Ε.Π.Ε, Ναυπηγεία Ελευσίνας, Ι.Ε.Κ Ιπποκράτειος, Medicor Ε.Π.Ε, ΕΝΕΑ Τεχνική Ο.Ε, ΠΑΝΥΔΡΑΥΛΙΚΗ Α.Ε, Coca Cola 3A Α.Ε, Ούζο Μέλαθρον Α.Ε, Moritz International Α.Β.Ε.Ε, Αφοί Θ. Νικολαϊδη Α.Β.Ε.Τ.Ο.Ε, NIKOLAIDIS Th. Bros S.A.

Επιστρέφω, Συντάσσομαι και Συμπορεύομαι με τον Προπαιδευτή μου στην Μαθηματική Σκέψη, τον Δάσκαλο, τον Αγωνιστή, την Μοναχική Φωνή των Δημοτικών Συμβουλίων, εδώ και 25 χρόνια. Γιατί, το οφείλει στους αγώνες του και τους Παριανούς και τις Παριανές……


Επιστρέφω Αέναα Αισιόδοξος, στο Χωριό και το Νησί που μεγάλωσα, πήρα ώθηση για προσωπική εξέλιξη, εμπειρία και γνώση. Γιατί, εδώ ανήκει η Ψυχή μου! Ευελπιστώντας να Προσφέρω (εάν έχω την Εμπιστοσύνη σας!), με τις όποιες δυνάμεις και γνώσεις μου, στην Ευημερία και την Εξέλιξη του τόπου μου. Πρωτίστως, για το Μέλλον των Παιδιών μας στην Παριανή μας Γη, στο Γαλάζιο του Αιγαίου μας!

Αποδέχθηκα, την πρόταση υποψηφιότητας μου (για 2η συνεχή διαδοχική φορά, ίσως και τελευταία!), ως Δημοτικός Σύμβουλος με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Ροκονίδα, του Συνδυασμού ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥ. Για να προλάβω, τους όψιμους αμφισβητίες (κομματικών αγκυλώσεων-στρεβλώσεων) της επιλογής μου, σας επισημαίνω ότι, εκτός από τις Αρχές, Αξίες και τα Ιδανικά μου, που παραμένουν παγιωμένα και αταλάντευτα, οι ανάγκες του τόπου μας και των δημοτών μας, της Επιβίωσης, της Δημιουργίας και Εξέλιξης μας, δεν πρέπει να έχει Κομματικά Κριτήρια Αριστεράς ή Δεξιάς.

Απεχθάνομαι, την προβατοποίηση του ανθρώπου, με την διανομή μονοσταυροδοτημένων ή μη ψηφοδελτίων έως τον συμβιβασμό της ραγιαδίστικης μνημονιακής συμπεριφοράς, από τους Δήθεν συμπάσχοντες «εθελοντές» βοήθειας και αλληλεγγύης εσωτερικού-εξωτερικού. Πιστεύω στην προσωπικότητα του ατόμου, στην Υγιή Δημοκρατία με αυτόφωτη βούληση και απόφαση.  Οι Ανηφόρες και οι Κατηφόρες της ζωής, είναι κοινές στον άνθρωπο, με πολλές διαδοχικές επικίνδυνες στροφές.


Η πυξίδα της ζωής μας, πρέπει να είναι αταλάντευτη, αξιόπιστη, ειλικρινή και συνεπή, για την ευημερία του τόπου και των συνανθρώπων μας. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν, μπορούμε όμως να ετοιμαστούμε, διαμορφώνοντας το μέλλον….

Όραμα μου είναι, η συντονισμένη-στοχευμένη και βέλτιστη αξιοποίηση των Παριανών Δυνάμεων με την μελέτη θετικών ενεργειών και αποφάσεων των προηγουμένων Δημοτικών Αρχών, έχοντας την δυνατότητα να δημιουργήσουμε, ένα ποιοτικά ανταγωνιστικό νησί σε περιφερειακό, εθνικό και γιατί όχι και σε παγκόσμιο επίπεδο. Αναδεικνύοντας την Νησιωτικότητα και την Βιώσιμη Νησιωτική Ανάπτυξη.

Οι ανάγκες της εποχής, απαιτούν την συμμετοχή Όλων -ανεξαιρέτως!- των Παριανών, να οργανωθεί ορθολογικά ο Δήμος. Μηδενίζοντας, την οικονομική κρίση, αυξάνοντας την αυτάρκεια του, την ανταγωνιστικότητα του στο κυκλαδικό σύμπλεγμα, θεμελιώνοντας τις Αξίες και τα Ιδανικά του Νησιού.

Στηριζόμενοι σε έναν λειτουργικό Δήμο, σε έναν Ανταγωνιστικό Ιδιωτικό Τομέα και σε μία Υγιή, Πολιτισμένη Κοινωνία της Τέχνης του Επιχειρείν και του Διαχειρίζειν. Επιβάλλεται, να εργαστούμε για την Κοινωνικά Λαϊκά Συσπειρωμένη Πάρο, με σκοπό, να ωφελούνται Όλοι & Όλες. Για την Πάρο που θα βοηθά, θα αναδεικνύει, θα σέβεται τον Παριανό και τον Φιλοξενούμενο, σε κάθε τομέα οικονομικό-κοινωνικό-πολιτισμικής δραστηριότητας της ζωής του τόπου μας, άνευ εποχικότητας.

Ο Κώστας Ροκονίδας, δεν είναι Μνημόνιο των Δήθεν εθελοντών βοήθειας, ανάπτυξης με το να φυτεύουμε σίδερα (και δη εισαγωγής των Βόρειων Ευρωπαίων Δανειστών) π.χ Ανεμογεννήτριες, Φωτοβολταϊκά κλπ Αδρανοποιώντας και Μηδενίζοντας την Τοπική μας Αγροτική Παραγωγή-Ανάπτυξη και την εν γένει Παριανή Χλωρίδα και Πανίδα μας.

Ο Κώστας Ροκονίδας είναι, η μαχόμενη αλήθεια της Παριανής πραγματικότητας.

Ο Κώστας Ροκονίδας αποτελεί, υπόμνημα της Τοπικής μας Αυτοδιοίκησης εδώ και 25 χρόνια, οι αγώνες του, πυξίδα ζωής για τους Παριανούς και τις Παριανές. Τίποτα δεν τυχαίο, γιατί, όπως λέει και ένα Ρητό: “O Τιτανικός φτιάχτηκε από Ειδικούς, ενώ η Κιβωτός από Ερασιτέχνες!!”

Γιατί, πρέπει να γνωρίζει επιτέλους, η Δεξιά τι ποιεί η Αριστερά, με Δήμαρχο Πυξίδα, τον Κώστα Ροκονίδα. Και όχι, η παρά φύσει Αριστερά μιας Ελπίδας που ψυχομαχά άνευ ταυτότητας και Εθνικής Πατριωτικής Συνείδησης. 

Στην εποχή μας, κακώς, επικρατεί η άποψη ότι ο Δεξιός είναι ο Πατριώτης και ο Αριστερός ο Επαναστάτης. Η αγάπη για την Πατρίδα, δεν είχε και δεν έχει, χρώμα και κομματικές γραμμές με κυβιστήσεις καιροσκοπισμού….. είχε Αγώνες με Θυσίες, Αίμα και Ήρωες, για την Ελευθερία των Παιδιών τους και του Γένους!

“Η Αξία του Ανθρώπου, δεν είναι στην Νίκη αλλά στον Αγώνα για την Νίκη…..” Νίκος Καζαντζάκης

Γεώργιος ΔΕΚΑΡΙΣΤΟΣ (ΓΑΒΑΛΑΣ) του Ευαγγέλου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πάρου
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: