Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Μιχάλης Ρουμπάνος: «Στρατεύτηκα με τον Κώστα Ροκονίδα, γιατί είναι ο καλύτερος»


Οι περισσότεροι εδώ στην Παροικιά τον γνωρίζουμε. Γνωστή η ενασχόληση και το πάθος του με ότι έχει σχέση με την ιστορία του νησιού μας.

Έχει δημιουργήσει μια μεγάλη συλλογή με έγγραφα, φωτογραφίες ψηφοδέλτια εκλογών, εφημερίδες, νομίσματα, βιβλία παριανών συγγραφέων και πλήθος άλλων αντικειμένων που χρονολογούνται από την εποχή που το νησί μας έκανε τα πρώτα του βήματα ως τμήμα του ελληνικού κράτους, μετά την επανάσταση του 1821.

Τον συναντήσαμε στο χώρο της δουλειάς του και είχαμε μια σύντομη συζήτηση την οποία και παραθέτουμε.

Ωραία Πάρος:  Κύριε Ρουπάνο,

Είστε τεχνίτης και επισκευάζετε αυτοκίνητα, σπουδές ιδιαίτερες που σχετίζονται με ιστορική έρευνα δεν σας συνοδεύουν, πως προέκυψε αυτό το συλλεκτικό ενδιαφέρον, που συν τοις άλλοις είναι και πολυδάπανο;

Απάντηση: Ασφαλώς θα γνωρίζετε τους στίχους του τραγουδιού «γι' αλλού κινήσαμε γι' αλλού κι αλλού η ζωή μας πάει». Από άτομο του συγγενικού περιβάλλοντος απέκτησα αυτήν τη συλλεκτική τάση, που καθώς περνούσαν τα χρόνια μεγάλωνε συνεχώς και ταυτόχρονα με γέμιζε με ευχαρίστηση. Οι συνθήκες της ζωής δεν μου επέτρεψαν να προχωρήσω σε οργανωμένες σπουδές. Το αντικείμενο της δουλειάς μου είναι διαφορετικό. Όμως, όσο και αν σας φανεί περίεργο, έχει κάτι το κοινό με τη συλλεκτική μου προσπάθεια.

Παλιά αυτοκίνητα, αντίκες όπως θα λέγαμε, στραπατσαρισμένα από το χρόνο ή ατυχήματα τα επαναφέρω στην αρχική τους κατάσταση και εμφάνιση, όπως ένα διαλυμένο παλιό αντικείμενο ή ένα έγγραφο που απαιτεί προσεκτική συντήρηση, χωρίς να χάσει τη συλλεκτική του αξία. Με το χρόνο έμαθα πολλά συζητώντας με αξιόλογους επιστήμονες τους οποίους συχνά συμβουλεύομαι.

Ωραία Πάρος: Και τι σκοπεύετε να κάνετε αυτήν την τεράστια και μεγάλης ιστορικής αξίας συλλογή που βρίσκεται στην κατοχή σας;

Απάντηση:  Ήδη έχω προσφέρει στο Ι.Π. της Εκατονταπυλιανής μια σειρά από τάματα περασμένων αιώνων, τα οποία θα παρουσιαστούν στον εκθεσιακό του χώρο. Εννοείται δωρεάν. Η μεγάλη επιθυμία μου είναι στα πλαίσια του Δήμου, να οργανωθεί μουσειακός χώρος έκθεσης χρηστικών αντικειμένων, ένα ιστορικό αρχείο που θα συγκεντρώσει ό,τι γραπτό υπάρχει που σχετίζεται με το νησί μας και μια πινακοθήκη με έργα ζωγράφων που έχουν σημείο αναφοράς την Πάρο.

Ωραία Πάρος: Μήπως αυτή είναι η αιτία που αποφασίσατε να να είστε υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές;

Απάντηση: Ακριβώς. Προηγουμένως δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για θέματα με τέτοιο περιεχόμενο.

Ωραία Πάρος: Και πως είστε τόσο σίγουρος, ότι αν κερδίσετε εσείς τις εκλογές, όλα όσα μας είπατε θα γίνουν πράξη;

Απάντηση: Έχω συζητήσει σχετικά με τον Κώστα Ροκονίδα. Υπάρχει ομάδα που μπορεί να προχωρήσει τέτοια ζητήματα. Σας θυμίζω ότι και ο συνάδελφος υποψήφιος Πέτρος Αυλήτης  διαθέτει μια σημαντική συλλογή και έχει πάρει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία λαογραφικού μουσείου. Είμαι αισιόδοξος γιατί υπάρχει αξιόλογο υλικό.

Ωραία Πάρος: Υπάρχουν άλλα θέματα που απασχολούν τους δημότες της Παροικιάς. Τα γνωρίζετε;

Απάντηση: Ασφαλώς, όπως και όλοι ή σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της Παροικιάς. Κυκλοφοριακό, καθαριότητα, τάξη στην ασυδοσία που υπάρχει από κάποιους επιχειρηματίες, σχολικές αίθουσες, αθλητικές εγκαταστάσεις, λιμενικές υποδομές, επέκταση των δικτύων αποχέτευσης. Σταματώ για την οικονομία της συζήτησης, γιατί ο κατάλογος είναι μακρύς.

Ωραία Πάρος: Οι πολιτικές προτιμήσεις του Κώστα Ροκονίδα σας δημιουργούν πρόβλημα;

Απάντηση: Κανένα. Αρκεί να σέβεται και εκείνος τις δικές μου. Και αυτό το κάνει. Στρατεύτηκα μαζί του, γιατί είναι ο καλύτερος. Άλλωστε τα προβλήματα της Πάρου είναι τόσα και τέτοια, που, όταν κάτσει στη δημαρχιακή καρέκλα, δεν θα έχει χρόνο ούτε για φαγητό.

Ωραία Πάρος: Και πως είστε τόσο σίγουρος, ότι θα κερδίσετε τις εκλογές;

Απάντηση: λόγω της δουλειάς μου, έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο. Όλοι μιλούν με καλά λόγια για τον Κώστα Ροκονίδα. Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι υπέρ του και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα επιβεβαιωθεί και στην κάλπη.

Ωραία Πάρος: Είστε υποψήφιος για την Δημοτική Κοινότητα Πάρου και η Παροικιά έχει ανάγκη από ανθρώπους της δικής σας ποιότητας. Σας εύχομαι καλή επιτυχία.


Απάντηση: Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και σας δηλώνω, ότι ανεξαρτήτως του προσωπικού μου αποτελέσματος, θα δουλέψω για το Δήμο μας και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας. Τον κ. Κωβαίο τον είδα 5 χρόνια «Τώρα στην Πράξη» και δεν ρισκάρω άλλα 4 χρόνια «Επιμένω στην πράξη». Ειδικά τώρα που η Πάρος βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: