Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Φραγκομονάστηρο. Όταν ο Μικές Λεοντής Βγάζει αποφάσεις αντί του Εφετείου Πειραιώς.


Στις 9 Μαΐου 2019 στο Εφετείο Πειραιώς συζητήθηκε η αίτηση του Ιδρύματος «Οίκος Ευγηρίας Πάρου –Δημοτικό – Εκκλησιαστικό Ίδρυμα» με θέμα τη διάλυσή του και την απόδοση των περιουσιακών του στοιχείων στους συνιδρυτές του δηλ. το Δήμο και το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται έπειτα από 6 μήνες τουλάχιστον.

Μέσα στα περιουσιακά του στοιχεία είναι και το Φραγκομονάστηρο, για το οποίο υπάρχει το αίτημα προς το δικαστήριο να αποδοθεί το 40% στο Δήμο και το 60% στην Εκατονταπυλιανή, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως χώρος πολιτισμού και ανάδειξης της ιστορίας της Πάρου.

Η απόφαση του δικαστηρίου ελπίζουμε και ευχόμαστε να είναι σύμφωνη με την αίτηση που συζητήθηκε στην προαναφερθείσα ημερομηνία.

Το ίδρυμα αυτό συστήθηκε το έτος 1993 και  εγκρίθηκε η σύστασή του το 1997 με έκδοση ΦΕΚ (212/18-3-1997), διοικείται από συμβούλιο, στο οποίο μετέχουν ο εκάστοτε Δήμαρχος Πάρου, ως πρόεδρος, ο Μητροπολίτης μας, ως αντιπρόεδρος, 3 άτομα που προτείνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο και 2 που προτείνονται από το Ι.Π. της Εκατονταπυλιανής.

Τα πιο πάνω μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι αυτά, που ομόφωνα ξεκίνησαν την όλη διαδικασία για τη διάλυση του Ιδρύματος , η οποία θα ολοκληρωθεί  μετά την απόφαση του Εφετείου Πειραιώς και εφόσον αυτή είναι ευνοϊκή. Μέχρι την έκδοση της απόφασης το Ίδρυμα υφίσταται.

Η συμβολή του Ιερού Προσκυνήματος υπήρξε καθοριστική, δεδομένου ότι σχεδόν όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στο δικόγραφο και προσκομίστηκαν στο δικαστήριο, δόθηκαν από το Ιερό Προσκύνημα στην πληρεξουσία δικηγόρο, η οποία ήταν επιλογή του κ. Μικέ Λεοντή.

Μέχρι την έκδοση της απόφασης, η οποία ελπίζουμε ότι θα φέρει για όλους μας το επιθυμητό αποτέλεσμα, ας είναι τα λόγια μας λίγα και πολύ περισσότερο οι πανηγυρισμοί και τα μπράβο, γιατί κανένας δεν γνωρίζει τι θα πράξουν οι δικαστές.

Αυτή είναι η αλήθεια, η οποία παραποιήθηκε για να προκληθούν προεκλογικές εντυπώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: