Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Ο Δήμος μπορεί, εάν το θελήσει, να βάλει φρένο στην αυθαιρεσία


Όταν οι αυθαιρεσίες, στο όνομα του κέρδους και μόνο, έχουν φτάσει να αλλοιώνουν και τελικά να καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον σε ευαίσθητες και προστατευόμενες από το νόμο περιοχές, όταν κατασκευάζονται ξύλινα σπίτια σε αρχαιολογικούς χώρους, όταν γίνεται διάνοιξη δρόμων σε δημόσιους χώρους από ιδιώτες χωρίς καμιά έγκριση, το ελάχιστο που έχει να κάνει η δημοτική αρχή είναι να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να υπάρξει πλήρης και υπεύθυνη ενημέρωση.

Και τα καταγγελλόμενα από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας και απλούς πολίτες δικαιολογούν πλήρως την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και εάν διαπιστωθεί η αλήθεια των καταγγελλομένων, τότε ο Δήμος να καταγγείλει τηλεφωνικώς και εγγράφως στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες τις αυθαίρετες ενέργειες των ιδιωτών, κοινοποιώντας τα σχετικά έγγραφα και στον Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Σύρου.

Και εάν τέλος διαπιστώσει από παντού αδράνεια, τότε να προχωρήσει με τη στήριξη και τη βοήθεια των κατοίκων στην επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση, όπου αυτό μπορεί να γίνει.


Εφόσον ακολουθηθεί αυτή η σειρά ενεργειών να είναι βέβαιη η δημοτική αρχή ότι οι όποιες μηνύσεις ή αγωγές των ιδιωτών δεν θα έχουν καμιά τύχη. Και το σπουδαιότερο θα αρχίσει να μπαίνει  φρένο στην αυθαιρεσία που είναι και το ζητούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: