Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Χάρης Γιουρτζίδης απαντά στον Πάνο Κεμπάμπη


Αγαπητέ Πάνο,

Διάβασα το κείμενό σου, όπου μηδενίζεις την οκταετία 1995-2002,στην οποία ήμουν δημοτικός σύμβουλος και αυτό με υποχρεώνει να σου απαντήσω και να σε ενημερώσω  για το έργο εκείνης της περιόδου.

Η πρώτη απόφαση που πάρθηκε το Φεβρουάριο του 1995 ήταν η κατάργηση της επέκτασης του παλιού αεροδρομίου και η δημιουργία νέου. Χωρίς την απόφαση εκείνη αεροδρόμιο μεγάλο στην Πάρο δεν θα υπήρχε.

Η δεύτερη απόφαση  ήταν για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Παροικίας μελέτη από την προηγουμένη δημοτική αρχή δημαρχίας Γ. Τριαντάφυλλου που ήταν χώμα και βράχια από τη διάνοιξη του δρόμου των Λευκών.

Η τότε Νομαρχία τροποποίησε τη μελέτη μας και μας υποχρέωσε να δημιουργήσουμε το πρανές για λόγους προστασίας του έργου, για το οποίο εσύ μας κατηγορείς.

Η επέκταση του χερσαίου χώρου του λιμανιού ήταν έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, στο οποίο συμφωνήσαμε και εμείς. Έγινε το μισό. Στη λεκάνη μπροστά στον Άγιο Νικόλαο δεν δημιουργήθηκε χερσαίος χώρος γιατί βρέθηκαν αρχαιότητες και σταμάτησε το έργο η Αρχαιολογική Υπηρεσία. Ευτυχώς έγινε το άλλο μισό, γιατί βλέπεις τι γίνεται με τα πολλά και μεγάλα πλοία.

Συνεχίζω.
Το Ξενία αγοράστηκε για να στεγάσει τον ενιαίο  Δήμο που ήταν σκόρπιος σε 5 διαφορετικά κτήρια  της Παροικιάς. Και που κάποιοι θέλησαν να το πουλήσουν στον ” Μάνο ‘’με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η οργάνωση του ενιαίου Δήμου ήταν ένα τεράστιο έργο. Τότε ιδρύθηκαν η Οικονομική Υπηρεσία, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, η ΔΕΥΑΠ, η ΚΔΕΠΑΠ και το ΚΑΠΗ που είχε πρόεδρο τον αείμνηστο πατέρα σου.

Εκτός από αυτά που φαίνονται, υπάρχουν και αυτά που δεν φαίνονται, όπως η εσωτερική οργάνωση του υπαλληλικού προσωπικού και η επισκευή του κτηρίου.

Συνεχίζω.

Κατασκευάστηκε ο βιολογικός καθαρισμός της Παροικιάς, ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα έργα της Πάρου. Εξαιτίας αυτού του έργου η Παροικιά απέκτησε δίκτυα αποχέτευσης. Θυμάσαι τα βοθρόνερα, που κυλούσαν στους δρόμους της Φράγκα Σκάλας στην αγορά ( παλιά αστυνομία ) κ.α  ;

Τότε η Πάρος ήταν πεντακάθαρη και χωρίς κανένα πρόβλημα στην ύδρευση.

Τότε ήταν που αποκτήσαμε τη χρήση του Αγροκηπίου ΚΑΙ που επί 18 ολόκληρα χρόνια παραμένει σε άθλια κατάσταση.

Τότε πήραμε τη χρήση του κτηρίου του Δημητρακόπουλου και φτιάξαμε τη μελέτη, τότε αγοράστηκε και επισκευάστηκε το κτήριο  που λειτουργεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη, τότε αγοράστηκε το οικόπεδο που κατασκευάστηκαν τα σφαγεία, τότε καταργήθηκαν οι σκουπιδότοποι και αγοράστηκαν τα 100 στρέμματα που λειτουργεί σήμερα ο ΧΥΤΑ, τότε φτιάχτηκαν από την ΚΔΕΠΑΠ οι 2 παιδικοί σταθμοί, τότε κατασκευάστηκε και λειτούργησε ο νέος βιολογικός καθαρισμός και η αφαλάτωση του νερού του ποταμού της Νάουσας, τότε έγινε ο σχεδιασμός και η πραγματοποίηση του αφιερώματος  στη Μακεδονία που κράτησε όρθιο για πολλά χρόνια τον τουρισμό της Πάρου.

Σου θυμίζω ότι την ίδια περίοδο διαχειριστήκαμε δύο ναυάγια του Ποσειδώνα και ιδιαίτερα του ΣΑΜΙΝΑ που συγκλόνισε το πανελλήνιο. 

Με δικούς μας σωστούς πολιτικούς χειρισμούς δεν άφησαν ίχνος ρύπανσης στο κόλπο της Παροικιάς και η Πάρος προβλήθηκε ως το νησί που οι παριανοί έσωσαν και περιέθαλψαν κόσμο. 

Ο Δήμος μας τιμήθηκε από δεκάδες φορείς ελληνικούς και ξένους.

Σου θυμίζω επίσης την ανάπλαση  για το γιορτασμό των 17 αιώνων της Εκατονταπυλιανής που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ και την τοπική Εκκλησία.

Σου έγραψα αυτά που θυμάμαι, επειδή υπάρχουν και άλλα, όπως τα λίγα πεζοδρόμια του περιφερειακού και παραλιακού καθώς και τη χάραξη- μελέτη  του δεύτερου περιφερειακού της Παροικίας που κάποιοι άλλοι κατάργησαν.

Επειδή όλοι οι δήμαρχοι και οι συνεργάτες τους δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι άφησαν έργο, άλλοι λίγο και άλλοι περισσότερο, καλά θα κάνεις να μην μηδενίζεις το έργο κανενός.

Και τώρα διάβασε πόσους συμπολίτες μας προσέβαλες με αυτά που έγραψες.

Όλοι τους από διάφορες θέσεις υπηρέτησαν το Δήμος μας στην οκταετία που αναφέρθηκες και όλοι τους συνέβαλαν στο έργο που συντελέστηκε τότε. Ορισμένοι δεν βρίσκονται πλέον κοντά μας, όπως ο αείμνηστος Γιάννης Γκίκας, του οποίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη φέρει το όνομά του.

Αλιπράντης Πέτρος του Ευσταθίου, Αλιφιέρης Ελευθέριος του Κωνσταντίνου, Αλιφιέρης Ολύμπιος του Κωνσταντίνου, Αναγνωστόπουλος Φραγκίσκος του Ιωάννου, Ανουσάκη Ευανθία συζ. Νικήτα, Αργουζής Κωνσταντίνος του Κωνσταντίνου, Αρκάς Αντώνιος του Ζέπου, Βασιλειόπουλος Ιωάννης του Μιχαήλ, Βελέντζας Μάρκος του Αθανασίου, Βεντουρής Βασίλειος του Γεωργίου, Βιτζηλαίος Μιχαήλ του Νικολάου, Βιτζηλαίος Παναγιώτης του Οδυσσέα, Βουλγαράκη Αθηνά συζ. Κωνσταντίνου, Γκίκα Μαργαρίτα συζ. Ιωάννου, Γκίκας Ιωάννης του Αναστασίου, Γουρδούκη Μαρία συζ. Ηλία, Γιουρτζίδης Χαρίλαος του Σεραφείμ, Δράκος Νικόλαος  του Ελευθερίου, Καβάλλης Δημήτριος του Εμμανουήλ, Κοντόσταυλος Αναστάσιος του Σπυρίδωνα, Κορτιάνου-Χατζοπούλου Στεφανία, Κρητικός Νικόλαος του Αντωνίου, Κυριαζάνου Φεβρωνία του Σπυρίδωνα, Λατσός Ανάργυρος του Ιωάννου, Λουκής Αρσένιος του Κωνσταντίνου, Λουκής Γεώργιος του Δημητρίου, Λουκής Γεώργιος του Σταύρου, Λουκής Μιχαήλ του Νικολάου, Λουκής Στέφανος του Σταύρου, Μαλινδρέτος Χαράλαμπος του Γεωργίου, Μαρμαρινός Ιωάννης του Κωνσταντίνου, Μπάλιος Αναστάσιος του Αντωνίου, Μπαρμπαρίγος Γεώργιος  του Ευαγγέλου, Μπιζάς Γεώργιος του Ιωάννου, Μπιζάς Θεόδωρος του Βασιλείου, Παντελαίος Ιωάννης του Παναγιώτου, Παντελαίος Παύλος του Ιακώβου, Παρούσης Γεώργιος του Νικολάου, Παυλάκης Ιωάννης  του Νικολάου, Περαντινός Αντώνιος  του Ιωάννου, Πετρόπουλος Βαζαίος του Γεωργίου, Πιερτζοβάνης Αντώνιος του Κωνσταντίνου, Πούλιος Γεώργιος του Ιωάννου, Ραγκούσης Μοσχονάς  του Ζαχαρία, Ροκονίδας Κωνσταντίνος του Αντωνίου, Ρούσσος Γεώργιος του Βατίστα, Ρούσσος Νικόλαος  του Μάρκου, Σκιαδάς Νικόλαος του Γεωργίου, Τριανταφύλλου Μαρία συζ. Ιωάννου, Τριβυζάς Βασίλειος του Γεωργίου, Τσαντάνη Μαρία συζ. Φραγκίσκου, Φραγκούλη Μαρουσώ του Ιωάννου, Φραγκούλης Στυλιανός του Γεωργίου,  Φωκιανός Σπυρίδων του Ιωάννου, Χανιώτης Λουκάς του Θεοδώρου, Χριστόφορος Ευστράτιος του Δομένεγου, Χριστόφορος Ιωάννης του Χρήστου.

Ο Συμπολίτης σου
Χαρίλαος Γιουρτζιδης



Δεν υπάρχουν σχόλια: