Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Σχέσεις ετερόκλητες αλλά και άνεμος αισιοδοξίας


Οι δημοτικές εκλογές γίνονται συχνά αφορμή να βγουν στην επιφάνεια σχέσεις ετερόκλητες που ξαφνιάζουν.

Άνθρωποι που έκαναν κριτική και μάλιστα έντονη στη δημοτική αρχή, τώρα τη στηρίζουν και άλλοι που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιό της, τώρα στηρίζουν δυναμικά την παράταξη του Κώστα Ροκονίδα.

Στην πρώτη περίπτωση αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι οι επικριτικές αναλύσεις τους και η σοβαρή επιχειρηματολογία που ανέπτυσσαν κατά τη διάρκεια της θητείας της δημοτικής αρχής και μάλιστα με χαρακτηρισμούς καθόλου κολακευτικούς γι΄αυτήν.

Στη δεύτερη περίπτωση, αυτό που ως δικαιολογία προβάλλεται (και έχει βάση) είναι η μεγάλη απόσταση μεταξύ λόγων και έργων. Άλλα περίμεναν και άλλα έγιναν, ενώ άλλα δεν έγιναν, αν και είχαν διακηρυχτεί προεκλογικά.

Θα ασχοληθούμε με την πρώτη περίπτωση, γιατί στη δεύτερη η εξήγηση δόθηκε.

Εν προκειμένω λοιπόν, μια απλή ερμηνεία σχετίζεται με το ατομικό συμφέρον. Με το ρουσφέτι κατά το κοινώς λεγόμενο.

 Ζήτησαν κάτι, εισέπραξαν αρχικά άρνηση, εκβίασαν  παραμονές εκλογών και στο τέλος ο δήμαρχος ενέδωσε. Αυτό μας είναι κατανοητό, όταν πρόκειται για απλούς ανθρώπους που έχουν συνηθίσει να ανταλλάσσουν την ψήφο τους με την ικανοποίηση κάποιου αιτήματος.

Όταν όμως πρόκειται για συμπολίτες μας με άποψη για το μέλλον του τόπου μας, που γνωρίζουν πολύ καλά την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής και την ομολογούσαν, εκεί σηκώνουμε ψηλά τα χέρια.

Η μόνη εξήγηση που θα μπορούσαμε να δώσουμε είναι ότι δυνάμεις εκτός Πάρου, κομματικές ή με οικονομική ισχύ, τους υποχρέωσαν να υποστηρίξουν καταστάσεις που προηγουμένως καυτηρίαζαν.

Το καλό  βέβαια της υπόθεσης, απαξιωτικό όμως για τους ίδιους, είναι ότι η τοπική μας κοινωνία, γνωρίζει πλέον με ποιους έχει να κάνει και δεν πρόκειται στο μέλλον να τους εμπιστευτεί. Η έξωθεν καλή μαρτυρία που τους συνόδευε χάθηκε.

Κατά τα άλλα σε όλο το νησί φυσά άνεμος αισιοδοξίας, ότι έρχεται μια μεγάλη αλλαγή, που θα δώσει άλλη ποιότητα στη ζωή μας, ανατρέποντας παλιές και ξεπερασμένες νοοτροπίες, που κρατούν σε καθυστέρηση ένα από τα ωραιότερα νησιά των Κυκλάδων.

Δεν είναι τυχαία η σύνθεση του ψηφοδελτίου του Κώστα Ροκονίδα, που αγκαλιάζει όλο το πολιτικό φάσμα, όλες τις ηλικίες και όλες τις κοινωνικές τάξεις διαθέτοντας ισχυρό επιστημονικό δυναμικό, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται με καταξιωμένους κοινωνικά συμπολίτες μας.


Κάτι πολύ σημαντικό πρόκειται να συμβεί στο νησί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: