Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Φραγκίσκο Τσαντάνη


Τον συναντήσαμε, που αλλού; Στη βάρκα του. Είχε επιστρέψει από το ψάρεμα, τη μεγάλη του αγάπη. Μιλήσαμε λίγο για την αλιεία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αλιείς, και αμέσως μετά για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, αφού θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Ωραία Πάρος: Κύριε Τσαντάνη, είστε και πάλι ενεργός στα κοινά και μάλιστα στην πρώτη γραμμή, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Κώστα Ροκονίδα.

Απάντηση: Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά ξεκίνησε από την εποχή του αείμνηστου γιατρού Ευθύμιου Κεμπάμπη, όταν το 1978 μπήκα στο ψηφοδέλτιό του. Από τότε και μέχρι σήμερα η οικογένειά δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τοπική αυτοδιοίκηση. Σας θυμίζω, ότι το 1990 εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Τριαντάφυλλου.
Υπήρξα υποψήφιος και με την παράταξη του Λουΐζου Κοντού, με την παράταξη της Γρηγορίας Πρωτολάτη και τώρα είμαι υποψήφιος με την παράταξη του Κώστα Ροκονίδα.
Και η σύζυγός μου, επί δημαρχίας Αργουζή, ήταν δημοτική σύμβουλος και αντιδήμαρχος.
Επί 12 συνεχή χρόνια υπηρέτησε την τοπική μας αυτοδιοίκηση και συνέβαλε στο έργο που συντελέστηκε την περίοδο εκείνη.

Ωραία Πάρος: Άρα το ενδιαφέρον σας για τα κοινά χρονολογείται πολλές δεκαετίες.

Απάντηση: Έτσι είναι όπως το λέτε.

Ωραία Πάρος: Γνωρίζουμε ότι πολιτικά ανήκετε στη Νέα Δημοκρατία. Θα θεωρούσαμε πιο φυσιολογικό να εκτεθείτε με το ψηφοδέλτιο του Μάρκου Κωβαίου. Ποιος είναι ο λόγος που ενταχθήκατε στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Ροκονίδα;

Απάντηση: Τον Κώστα Ροκονίδα τον γνωρίζω από τότε που συνεργάστηκε με τη σύζυγό μου όταν και οι δύο ήταν στην ίδια παράταξη για τρεις συνεχόμενες τετραετίες.
Πρόκειται για ικανό, έντιμο και σεμνό άνθρωπο. Έχει προσφέρει στο νησί και εάν μας τιμήσει ο παριανός λαός με την ψήφο του, πιστεύω ότι θα προσφέρει πολύ περισσότερα.
Ακούστε κάτι.  Από το 1974 μέχρι σήμερα  ψηφίζω τη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίζω και στο μέλλον να την ψηφίζω. Είναι το κόμμα μου και ποτέ δεν αποστάτησα.
Στις βουλευτικές εκλογές ψηφίζω το κόμμα μου, αλλά στις δημοτικές ψηφίζω τον καλύτερο και τον πιο χρήσιμο για τον τόπο μας.

Ωραία Πάρος: Ας μιλήσουμε τώρα για τη θητεία του Μάρκου Κωβαίου. Που εστιάζετε την κριτική σας;

Απάντηση: Το πρώτο που έχω να πω είναι, ότι τα πέντε χρόνια που πέρασαν δεν υπήρξε προγραμματισμός για τα έργα που αφορούν το νησί. Π.χ. το κυκλοφοριακό, ο ΧΥΤΑ, οι αποχετεύσεις των χωριών που δεν έχουν. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο για τα προβλήματα των χωριών. Τα γνωρίζουν πολύ καλά οι συνάδελφοι υποψήφιοι των περιοχών τους.
Θα μιλήσω για τη γειτονιά μου, που την γνωρίζω πολύ καλά και που είναι από τις ομορφότερες γωνιές της Παροικιάς.  Το Αγροκήπιο έχει εγκαταληφθεί στην τύχη του. Για το Μπουνταράκι , που το είχε βάλει ο κ. Κωβαίος στο πρόγραμμά του, δεν έκανε απολύτως τίποτε. Και υπάρχει επίσης το πρόβλημα της καθαριότητας της Παροικιάς. Η πρωτεύουσα του νησιού κάποτε έλαμπε από καθαριότητα. Σήμερα τα στενά και λόγω των βροχοπτώσεων είναι δασωμένα.

Ωραία Πάρος: Άρα;


Απάντηση: Κώστας Ροκονίδας, χωρίς συζήτηση! Ακούστε κάτι, όταν αποφασίσω να πάρω ένα εργαλείο για τη δουλειά μου, διαλέγω το καλύτερο. Και αν εσείς, ό μη γένοιτο, χρειαστείτε γιατρό, θα διαλέξετε τον καλύτερο για το πρόβλημά σας. Έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε και όταν ψηφίζουμε τον δήμαρχο του τόπου μας. Επιλέγουμε τον καλύτερο και αδιαφορούμε για τα υπόλοιπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: