Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Να ακούσουμε και τον Κώστα Ροκονίδα


Με τη συγκέντρωση της προσεχούς Τετάρτης στο ΕΠΑΛ ο Κώστας Ροκονίδας εγκαινιάζει  με τον πλέον επίσημο τρόπο την έναρξη του προεκλογικού του αγώνα.

Δεν γνωρίζουμε αν θα γεμίσει την αίθουσα των 315 καθισμάτων και αν αυτά θα επαρκέσουν. Η Λαϊκή Συσπείρωση αισιοδοξεί ότι αυτό θα συμβεί. Κι αν όντως η αίθουσα γεμίσει, τότε οι εμπνευστές αυτής της αντιπαράθεσης θα δικαιωθούν, αφού με τον τρόπο αυτό  θα ακυρώσουν τις όποιες εντυπώσεις προκάλεσε η συγκέντρωση του Κωβαίου στον ίδιο χώρο, την ίδια μέρα και την ίδια ώρα.

Η συγκέντρωση του Κώστα Ροκονίδα δεν θα έχει την  ίδια οργανωτική δομή και στην παρουσίαση και στο περιεχόμενο.

Η συγκέντρωση Κωβαίου στόχευε στην επικοινωνία και όχι στην ουσία.

Το αντίστροφο θα συμβεί στη συγκέντρωση της προσεχούς Τετάρτης. Αυτή είναι η δική μας εκτίμηση.

Προτεραιότητα θα έχει η ουσία και δευτερευόντως η επικοινωνία.

Γιατί μπορεί το χαρτί περιτυλίγματος να εντυπωσιάζει, αλλά η τοπική μας κοινωνία μετά τα όσα έχουν συμβεί, από την αδράνεια και τις καθυστερήσεις των πέντε ετών, ενδιαφέρεται για το δια ταύτα. Και το δια ταύτα αφορά τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα του νησιού και κυρίως τη μέθοδο με την οποία αυτά θα επιλυθούν.

Εάν η ομιλία του Κώστα Ροκονίδα, όπως αναμένεται, εντοπιστεί σε αυτά, εάν πείσει, εάν ενθουσιάσει, εάν δημιουργήσει βεβαιότητες, ότι αρκετά από αυτά θα βρουν άμεση λύση, επειδή αυτή εξαρτάται αποκλειστικά από το Δήμο και στα άλλα, εάν δρομολογηθεί η αντιμετώπισή τους, επειδή η επίλυσή τους εξαρτάται από το κράτος των Αθηνών, που ούτε και τώρα  βλέπει και ακούει, τότε ο κόσμος της Πάρου, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα, θα τον στηρίξει, θα τον ψηφίσει και θα τον ακολουθήσει στις αναγκαίες  δυναμικές κινητοποιήσεις, που κυρίως αυτές δίνουν λύση στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα.


Εμείς απλά θυμίζουμε στους νεότερους, ότι η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στην Παροικιά, βασικός συντελεστής της οποίας υπήρξε ο Κώστας Ροκονίδας, εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του μεγάλου έργου του βιολογικού καθαρισμού, επιλύοντας ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετώπιζε τότε η πρωτεύουσα του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: