Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Της Πάρου τα …προεκλογικά παράδοξα


Φαίνεται ότι η Πάρος αποτελεί ειδική περίπτωση.

Σε πολιτικό περιβάλλον απλής αναλογικής, όπου μπορεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος ο πρώτος περαστικός από το νησί, έχουν επίσημα ανακοινωθεί μέχρι την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές, δύο μόνο παρατάξεις που θα διεκδικήσουν τη δημοτική αρχή του νησιού: του δημάρχου Μάρκου Κωβαίου και του δημοτικού συμβούλου Κώστα Ροκονίδα.

Πάλι καλά, θα λέγαμε, γιατί εάν δεν κατέβαινε και η Λαϊκή Συσπείρωση, οι εκλογές στο Δήμο της Πάρου θα είχαν τελείως τυπικό χαρακτήρα.

Και θα ήταν αυτό πολιτική παραδοξότητα μοναδική στο πανελλήνιο. Η δε καταγραφή της, ως τέτοιας, στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα αποτελούσε αντικείμενο διαχρονικής λοιδορίας και παράδειγμα προς αποφυγήν, με δακτυλοδεικτούμενους τους παριανούς που αυτοκαταργήθηκαν ως πολίτες και επέλεξαν την ιδιότητα του ιδιώτη με την αρχαία ερμηνεία της λέξης.

Όμως ό γέγονε, γέγονε. Και επειδή η πολιτική απεχθάνεται το κενό, το εκλογικό σώμα θα κληθεί να επιλέξει μεταξύ Μάρκου Κωβαίου και Κώστα Ροκονίδα.

Γνωστοί και οι δύο στους παροικούντας την Ιερουσαλήμ. Δεν χρειάζονται συστάσεις.

Και επειδή δεν κατέρχονται στις εκλογές ως υποψήφιοι βουλευτές, αλλά ως υποψήφιοι δήμαρχοι, θα κληθούμε να επιλέξουμε τον ένα εκ των δύο με κριτήριο τα αυτοδιοικητικά τους προσόντα και την ποιότητα των ψηφοδελτίων τους.


Τα υπόλοιπα, που λέγονται ή ψιθυρίζονται, είναι παραμύθια με δράκους για μικρά παιδιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: