Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Πολιτικές φιλοδοξίες, πικρίες, εγωισμοί και απολίτικες αντιθέσεις ακυρώνουν την όποια προσπάθεια αλλαγής στο Δήμο της Πάρου.




Στις δημοτικές εκλογές του 2010 οι παρατάξεις που διεκδίκησαν το Δήμο της Πάρου ήταν τέσσερεις, αλλά με αξιώσεις εκλογικής νίκης δύο, η "Ενότητα για το μέλλον" του Χρήστου Βλαχογιάννη και η  "Πάρος – Αξία" της Γρηγορίας Πρωτολάτη. 

Και οι δύο επικεφαλής προέρχονταν από το χώρο της κεντροαριστεράς έχοντας ενσωματώσει στα ψηφοδέλτιά τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους προερχόμενους και από τη Νέα Δημοκρατία.

Η ένταση εκείνου του προεκλογικού αγώνα ήταν μεγάλη και άφησε τραύματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν επουλωθεί.

 Στις εκλογές του 2014 η παράταξη της Γρηγορίας Πρωτολάτη ενίσχυσε το ψηφοδέλτιο του Μάρκου Κωβαίου και με το σκεπτικό ότι ο Χρήστος Βλαχογιάννης ότι είχε να δώσει το έδωσε και επομένως έπρεπε να υπάρξει αλλαγή στο Δήμο της Πάρου.

Αυτό όμως συντήρησε τις πικρίες στην παράταξη του Χρήστου Βλαχογιάννη, που εκδηλώθηκαν έντονα όταν, πριν από μερικούς μήνες, ακούστηκε το όνομα της Γρηγορίας Πρωτολάτη, ως υποψήφιας δημάρχου.

Έτσι στις πολλές και ατελέσφορες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν και στις οποίες συμμετείχαν οι παρατάξεις του Χρήστου Βλαχογιάννη, της ΚΕΠΟΣΑ και η κίνηση του Γιώργου  Ι. Μπιζά, ουδέποτε προσκλήθηκε η Γρηγορία Πρωτολάτη, αν και είχε δηλώσει σε πολιτικούς της φίλους διαθεσιμότητα.

Μετά την αποχώρηση του Γιώργου Μπιζά και πρόσφατα του Αλέξη Γκόκα από την διεκδίκηση του επικεφαλής της υπό ίδρυση παράταξης, έμεινε μόνη ως υποψήφια δήμαρχος η Μαρία Χανιώτη.

Η Μαρία Χανιώτη όμως, που έχει εξελιχθεί σε αξιόλογο αυτοδιοικητικό στέλεχος, δεν διαθέτει εκλογικά ερείσματα στην Παροικιά και τη Νάουσα που αποτελούν αντίστοιχα το 40% και 20% του εκλογικού σώματος της Πάρου.

Αυτός είναι ο λόγος που ήλθε πάλι στο προσκήνιο το όνομα της Γρηγορίας Πρωτολάτη, η οποία διαθέτει αξιόλογη πολιτική βάση και στην Παροικιά και στη Νάουσα.

Η Μαρία Χανιώτη, επί του παρόντος, αποδέχεται ως επικεφαλής της υπό ίδρυση παράταξης τη Γρηγορία Πρωτολάτη, μόνο εάν αυτό προκύψει από εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες.

Το ερώτημα όμως που αιωρείται είναι κατά πόσον η Γρηγορία Πρωτολάτη θα αποδεχθεί αυτήν τη διαδικασία, που μπορεί να είναι "στημένη", για να εγκλωβιστεί σε μια παράταξη που θα είναι επικεφαλής η Μαρία Χανιώτη.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο όμως ( να είναι επικεφαλής η  Μαρία Χανιώτη) δεν δημιουργεί προϋποθέσεις εκλογικής επιτυχίας, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

Αυτή είναι η εικόνα που εμφανίζει ο χώρος της κεντροαριστεράς, όπως μας έχει μεταφερθεί, από την οποία απουσιάζει η Πάρος και τα προβλήματά της, με παρούσες όμως πολιτικές φιλοδοξίες, πικρίες, εγωισμούς και απολίτικες αντιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: