Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Παραμένουν κλειστά τα σφαγεία. Ανάστατοι οι κτηνοτρόφοι. Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία οι ανεξέλεγκτες σφαγές στις μάντρες.



Οι κτηνοτρόφοι της Πάρου, παρά τις κατά καιρούς διακηρύξεις πολιτικών φορέων για την προστασία της πρωτογενούς παραγωγής, παραμένουν απροστάτευτοι και χωρίς καμιά ουσιαστική στήριξη.

Τα δημοτικά σφαγεία εδώ και μέρες παραμένουν κλειστά, με αποτέλεσμα να γίνεται εισαγωγή κρέατος από τη γειτονική Νάξος και από άλλες περιοχές της χώρας και το ζωικό κεφάλαιο της Πάρου να παραμένει απούλητο στις μικρές κτηνοτροφικές μονάδες του νησιού.

Κάποιοι κρεοπώλες, που είχαν κάνει συμφωνίες με τους κτηνοτρόφους, είναι ήδη εκτεθειμένοι απέναντί τους και οι κτηνοτρόφοι που προσδοκούσαν λόγω των ημερών κάποια έσοδα βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Η δημοτική αρχή είχε υποσχεθεί στους ενδιαφερόμενους ότι την Παρασκευή που μας πέρασε, θα παραλάμβανε τα σφαγεία από τον ιδιώτη και θα τα λειτουργούσε, αλλά η Παρασκευή πέρασε και τα σφαγεία παραμένουν κλειστά όπως προκύπτει και από τη χθεσινή φωτογραφία που δημοσιεύουμε.

Οι δημοτικές παρατάξεις που είναι πιο κοντά στο λαό και τη λαϊκή οικογένεια έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που υφίστανται οι κτηνοτρόφοι της Πάρου;

Και αν οι κτηνοτρόφοι, μπροστά στο αδιέξοδο που βρίσκονται, αρχίζουν να σφάζουν τα ζώα τους στις μάντρες, ποιος θα μας προστατεύσει από κρέατα που θα διακινηθούν στην αγορά χωρίς κτηνιατρικό έλεγχο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: