Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Ανάστατοι οι κτηνοτρόφοι της Πάρου από το κλείσιμο των δημοτικών σφαγείων





Σε μια περίοδο που υπάρχει αυξημένη ζήτηση ντόπιου κρέατος, τα δημοτικά σφαγεία ανέστειλαν τη λειτουργία τους, επειδή ο επιχειρηματίας που τα είχε νοικιάσει και τα λειτουργούσε, για δικούς του λόγους τα εγκατέλειψε.

Τα σφαγεία, εδώ και μέρες, παραμένουν κλειστά και οι κτηνοτρόφοι της Πάρου είναι ανάστατοι, αφού ο Δεκέμβριος είναι ένας από τους μήνες που καλύπτει μέρος των δαπανών των μικρών κτηνοτροφικών μονάδων της Πάρου.

Με κλειστά τα σφαγεία κάποιοι κτηνοτρόφοι θα αρχίσουν να σφάζουν σε μάντρες και χωρίς κτηνιατρικό έλεγχο και αυτό αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Ο Δήμος οφείλει άμεσα να τα θέσει σε λειτουργία με δημοτικούς υπαλλήλους, όπως συνέβαινε στο παρελθόν και με εκδοροσφαγέα (υπάρχουν αρκετοί στο νησί με σχετική άδεια).

Τα δημοτικά σφαγεία παραμένουν εδώ και χρόνια ασυντήρητα, παρά την εκφρασμένη πρόθεση του περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου να χρηματοδοτήσει τη συντήρησή τους.

Τα σφαγεία της Πάρου, κατά την έναρξη λειτουργίας τους, κάλυπταν όλες τις προδιαγραφές που προέβλεπαν οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και ήταν από τα ελάχιστα σύγχρονα σφαγεία που λειτουργούσαν τότε στις Κυκλάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: