Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΘΡΟΜΒΟΛΥΣΗ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΥ ΠΑΡΟΥ


Δελτίο Τύπου
 του επιστημονικού Διευθυντή του Κ.Υ. Πάρου Γιώργου Τζανίδη

Το πρωί της 26ης Οκτωβρίου, ένας νέος άνδρας 50 ετών, προσήλθε στο ΚΥ Πάρου παραπονούμενος για επίμονο ισχυρό πόνο στο στήθος. 

Η υπεύθυνη των επειγόντων Γενική ιατρός κ. Καψάλη διέγνωσε αμέσως με επιτυχία (μέσω του πρωτοκόλλου θρομβόλυσης του ΚΥ Πάρου) ότι επρόκειτο για οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου το οποίο είχε ένδειξη θρομβόλυσης, έλεγξε τυχόν αντενδείξεις και ενημέρωσε τον υπογράφοντα να προσέλθει εκτάκτως στο ΚΥ (βρισκόταν σε άδεια), ενώ συγχρόνως χορήγησε όλη την συμπληρωματική φαρμακευτική αγωγή. 

Μέχρι την είσοδο του υπογράφοντος, ο Καρδιολόγος κ. Λιβανίδης, προσήλθε οικιοθελώς μετά από κλήση του και απέκλεισε υπερηχογραφικά τον διαχωρισμό ή την περικαρδίτιδα. Το ΚΥ Πάρου ευχαριστεί τον ιατρό για αυτή την ανιδιοτελή του προσφορά και βοήθεια.

 Αμέσως μετά την αποχώρηση του κ. Λιβανίδη, με απόφαση και ευθύνη των ιατρών του ΚΥ, μετά από ενημερωμένη συγκατάθεση του ασθενή (για την ωφέλεια και τους πιθανούς κινδύνους), το οξύ έμφραγμα θρομβολύθηκε. 

Μιάμιση ώρα μετά την χορήγηση του φαρμάκου, το καρδιογράφημα παρουσίασε δραματική βελτίωση (εικόνες) ενώ ο πόνος υποχώρησε πλήρως. 

Μέσω της βάσης αεροδιακομιδών της Σύρου, ο ασθενής χωρίς άγχος και χρονική πίεση (αφού το σημαντικότερο κομμάτι της θεραπείας του είχε επιτυχώς ολοκληρωθεί), μεταφέρθηκε στο αιμοδυναμικό εργαστήριο του Τζανείου όπου ο επεμβατικός Καρδιολόγος κ. Παπακωνσταντίνου εφαρμόζοντας πλήρως τις οδηγίες τον υπέβαλε σε αγγειοπλαστική την ίδια ημέρα, επιβεβαιώνοντας την μερική βατότητά του αγγείου και την επιτυχία της θρομβόλυσης που έγινε στο ΚΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: