Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Λαϊκή Συσπείρωση: Σταθερά στη θητεία αυτής και της προηγούμενης δημοτικής αρχής, προβάλαμε το αίτημα της μείωσης των ανταποδοτικών τελών



Με γνώμονα την ελάφρυνση των λαϊκών νοικοκυριών και των αυτοαπασχολούμενων από τα βάρη της ανελέητης άμεσης και έμμεσης «φοροκαταιγίδας», σταθερά στη θητεία αυτής και της προηγούμενης δημοτικής αρχής, προβάλαμε το αίτημα της μείωσης των ανταποδοτικών τελών. Ταυτόχρονα απαιτούσαμε τη μείωση ή την απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη, κατηγοριών ευπαθών ομάδων, με κύρια κατοικία στο νησί μας.

Εν μέρει αυτό έγινε αποδεκτό πέρσι από τη δημοτική πλειοψηφία και φέτος υπήρξε νέα πρόταση για μείωση που έγινε ομόφωνα δεκτή.

Παράλληλα εμείς θέσαμε και τις παρακάτω προτάσεις:


1. Να υπάρξει η αντίστοιχη μεσοσταθμική μείωση για την επαγγελματική κατηγορία γραφείων κλπ, γιατί η πρόταση της πλειοψηφίας ήταν να παραμείνουν τα τέλη σταθερά

2. Να υπάρξει επιπλέον διαχωρισμός στην επαγγελματική κατηγορία, ειδικότερα για τα πολυκαταστήματα. Δεν είναι δυνατό να έχουν τα ίδια τέλη με τα μικρομάγαζα.

3. Να επανακαθοριστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι συντελεστές μείωσης ή ένταξης τους στη κατηγορία της απαλλαγής. Συγκεκριμένα προτείναμε:

Να απαλλαγούν από δημοτικά τέλη οι παρακάτω:

α. Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μέχρι 25.000 €

β. Τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μέχρι 35.000 €

γ. ΑΜΕΑ με ετήσιο εισόδημα μέχρι 35.000 €

δ. Άποροι

ε. Μακροχρόνια άνεργοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι 8.000 €, προσαυξανόμενο κατά 2.000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος

Να μειωθούν κατά 50% τα δημοτικά τέλη:

1. Σε όσους έχουν υπαχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο

2. Στους νέους επαγγελματίες, με προϋπόθεση την ύπαρξη επαγγελματικής στέγης και δεν είναι κατάστημα εστίασης.

Ο Δήμαρχος επικαλούμενος την ανάγκη υπολογισμού του κόστους αυτής της απόφασης, δεσμεύτηκε ότι μετά από τον σχετικό υπολογισμό εκ μέρους της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, το θέμα θα επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παράλληλα σε αυτή τη συνεδρίαση όπως και στο παρελθόν, θέσαμε την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας ολοκληρωμένης μελέτης για την καθαριότητα.


Αυτή η μελέτη πρέπει να προβλέπει την ανανέωση των μέσων καθαριότητας και την προμήθεια νέων ώστε να αντιμετωπιστούν οι σημερινές ανάγκες περισυλλογής απορριμμάτων, την τοποθέτηση υπόγειων κάδων ή κοντέινερς, σταθμούς μεταφόρτωσης κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: