Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Ενημέρωση από τον Παραδοσιακό Οικισμό Παροικιάς για τον Φάρο του Αγίου Φωκά


Στις 16/11/2018, έφθασε στην Πάρο ο κος Παναγιώτης Χιώτης, Προϊστάμενος έργων της Υπηρεσίας Φάρων του Π.Ν. με ειδικό συνεργείο της Υπηρεσίας.
Κατόπιν προσκλήσεως του, τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας, Πέτρος Αυλήτης και ο Αρχιτέκτων Μηχανικός και Μέλος του Συλλόγου μας κος Χρήστος Μαύρης.
Είχαμε εγκάρδια συνομιλία ανακεφαλαίωσης όλων των μέχρις εδώ γεγονότων, όπου διευκρινίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες και συμπληρώθηκαν όλα τα ασαφή στοιχεία.

Στη συνέχεια έγινε συνάντηση με τον κο Δήμαρχο στο Γραφείο του. Η Προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών είχε ειδοποιηθεί να παρίσταται, αλλά δεν κατέστη δυνατόν.
Εκεί έγινε εκτενής συνομιλία για τους τρεις Φάρους της Πάρου (Κόρακας, Μώλος και Άγιος Φωκάς) για προσεχή έργα ανάδειξης και για τους τρεις. Επίσης παρουσιάστηκαν από τον κο Χιώτη πιθανές λύσεις για τον Άγιο Φωκά, βάσει εγγράφων της Υπηρεσίας του προς το Λιμενικό Ταμείο από το 2004, που ποτέ δεν ενεργοποιήθηκαν, αλλά είναι ακόμα σε ισχύ.
Δυστυχώς εκεί επίσης επιβεβαιώθηκε η άρνηση της Υπηρεσίας για υποστήριξη της προσπάθειας του Συλλόγου μας, όπως είχε κοινοποιηθεί στον Σύλλογό μας και στον Δήμο επισήμως με έγγραφο από 15/10/2018.

Έπειτα έγινε επίσκεψη στον Φάρο από όλους τους παραπάνω, ώστε ο κος Χιώτης και ο επικεφαλής του Συνεργείου να οργανώσουν τις απαραίτητες εργασίες.
Ο κος Χιώτης και το συνεργείο του, σε συνεργασία με την υπεύθυνη Αντιδήμαρχο, κα Παπακυρίλλου-Σαρρή και συνεργεία του Δήμου, θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προσωρινή άρση της επικινδυνότητας των κτιρίων με σκαλωσιές και θα σφραγισθούν όλα τα ανοίγματα. Επίσης θα τοποθετηθούν σύντομα τρίγλωσσες προειδοποιητικές πινακίδες, και μέχρι το Καλοκαίρι, θα έχει περιφραχτεί ο χώρος γύρω από τα 3 κτίρια.

Στη διάρκεια των συνομιλιών, έγινε σαφής, δικαιώθηκε και ξεκαθαρίστηκε ο ρόλος του Συλλόγου μας και οι πραγματικές προθέσεις του, πέρα από κάθε αμφιβολία.


Επίσης έγινε σαφές και αναφέρθηκε στον κο Δήμαρχο, ότι Παριανοί πολίτες, τελείως ανεξάρτητα από τον Σύλλογο και ουδεμία σχέση έχοντες με τον Σύλλογο, ΑΛΛΑ χρησιμοποιώντας το όνομά του Συλλόγου μας, δημιούργησαν το τεράστιο, σχεδόν καταστροφικό ανασταλτικό πρόβλημα και ήταν οι βασικοί υπαίτιοι της αρνητικής απάντησης.

Εμείς παρ'όλη την εξαιτίας των αρνητική απάντηση από την Υπηρεσία Φάρων, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ολοκλήρωσης των μελετών και ανεύρεση χρηματοδότησης και ελπίζουμε με την με κάθε μέσον υποστήριξη των Παριανών στην προσπάθειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: