Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Και πάλι ο λόγος για την αφαλάτωση της Παροικιάς



Το 2006 χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος Πάρου από το υπουργείο Εσωτερικών με το ποσόν των 1.700.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της ανομβρίας.

Ο Δήμος με τη χρηματοδότηση αυτή αγόρασε 2 μονάδες αφαλάτωσης, παραγωγής 2.500 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού το 24ωρο από τη θάλασσα.

Οι μονάδες αυτές εγκαταστάθηκαν στο νησί το 2011 και αφού είχαν προηγηθεί συνοδευτικά  έργα από την ΔΕΥΑΠ, όπως μία δεξαμενή 1.250 κ.μ.,7 χιλιόμετρα διπλό δίκτυο, 4 γεωτρήσεις άντλησης θαλασσινού νερού και 600 μέτρα καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις γεωτρήσεις στις μονάδες αφαλάτωσης. Τα έργα αυτά ολοκληρώθηκαν το 2012 και κόστισαν στην ΔΕΥΑΠ 620.000 ευρώ.

Από το 2012 μέχρι το 2014 δεν εκτελέστηκε κανένα άλλο έργο από αυτά που θα έβαζαν σε λειτουργία την αφαλάτωση και που έπρεπε να εκτελέσει ο Δήμος, όπως η σύνδεση των μονάδων με τη ΔΕΗ, κ.ά., ενώ υπήρχε διαθέσιμο ποσόν 350.000 ευρώ, το οποίο δεν υπάρχει πλέον.

Τα όσα γράφουμε και άλλα πολλά γνωστοποιήθηκαν επί αποδείξει στη νέα δημοτική αρχή στις 15/10/2014, δηλαδή μόλις ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου, από τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Στέλιο Φραγκούλη.

Η δημοτική αρχή έχοντας διανύσει 4 χρόνια θητείας , δεν έχει θέσει ακόμα σε λειτουργία τις 2 μονάδες, παρά τη δήλωση του δημάρχου, ότι έργο θα τεθεί σε λειτουργία εντός του καλοκαιριού.

Το καλοκαίρι πέρασε και μόλις χθες η ΔΕΗ τοποθέτησε κολώνες, χωρίς ακόμα να απλώσει καλώδια. Και από ότι λέγεται θα χρειαστούν νέες γεωτρήσεις, επειδή έγιναν λάθος μετρήσεις και δεν χωρούν τα μηχανήματα άντλησης.

Και αυτά όταν η Παροικιά λίγο έλειψε φέτος να πει το νερό νεράκι.

Οκτώ χρόνια πέρασαν από την εγκατάσταση των μονάδων και ακόμα να τεθούν σε λειτουργία.  Ο καθένας μπορεί αβίαστα να βγάλει τα συμπεράσματά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: