Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Όταν η Γρηγορία ήταν Έπαρχος



Πέρασαν πάνω από 10 χρόνια, όταν η Γρηγορία Πρωτολάτη, ως έπαρχος, είχε φροντίσει και αγοράστηκε από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, με νομάρχη το Δημήτρη Μπάιλα, έκταση 16 στρεμμάτων, που κόστισε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, για να κατασκευαστεί ένα μεγάλο σχολικό συγκρότημα που θα έλυνε οριστικά το κτηριακό πρόβλημα για τα δευτεροβάθμια σχολεία της Παροικιάς.

Με την κατάργηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης η αρμοδιότητα που είχε σχέση με την κατασκευή σχολικών μονάδων πέρασε στο Δήμο, όπως και η ιδιοκτησία της προαναφερθείσας έκτασης.

Στη συνέχεια η μπάλα χάθηκε και επανήλθε στο γήπεδο με την υπογραφή της προκήρυξης ανάθεσης σχετικής μελέτης το 2015.

 Από τότε πάλι πέρασαν 3 χρόνια και η μελέτη δεν έχει ακόμα ανατεθεί σε μελετητικό γραφείο.
 Ο ισχυρισμός, που ενδεχομένως να προβληθεί από τη δημοτική αρχή, ότι προέκυψαν ενστάσεις από τους μελετητές, που καθυστερούν την ανάθεση, δεν πρόκειται να μας πείσει.

Απλά υπάρχει σοβαρό έλλειμμα πολιτικής βούλησης σε προβλήματα, που αφορούν την Παροικιά.
 Λεφτά υπάρχουν για να πληρωθεί η μελέτη. 500.000  ευρώ περιμένουν το μελετητή.

Με τους ρυθμούς χελώνας όμως που κινείται η δημοτική αρχή, θα τελειώσει το ΕΣΠΑ και θα περιμένουμε το νέο πρόγραμμα από το 2020 και μετά.

Και μέχρι τότε τα παιδιά μας θα συνεχίζουν να κάνουν μάθημα στα λυόμενα.

Στο μεταξύ η επιτροπή καταλληλότητας των σχολικών κτηρίων δεν έχει ακόμα εμφανιστεί στο νησί για να ελέγξει την καταλληλότητα των νοικιασμένων κτηρίων που θα στεγάσουν τα νηπιαγωγεία της Παροικιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: