Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Χωρίς τη φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού οι θρησκευτικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στην Πάρο



Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου οι μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της καταστροφής και των θυμάτων στο Μάτι, ανέστειλαν τις προγραμματισμένες δραστηριότητές τους.

Και ενώ όλα είχαν προετοιμαστεί, (εισιτήρια και φιλοξενία από το Ιερό Προσκύνημα), τελικά η φιλαρμονική του Πολεμικού μας Ναυτικού δεν θα συμμετάσχει στις εορταστικές θρησκευτικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στην Πάρο.

Η συμμετοχή στο πένθος, για την τραγωδία που συγκλόνισε το Έθνος, ήταν απολύτως κατανοητή και αναγκαία, όμως στην περίπτωσή μας δεν πρόκειται για συναυλίες με κοσμικό περιεχόμενο, αλλά για τιμητική συνόδευση της λιτάνευσης της θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

   Αν κάποιος από τους αναγνώστες μας έχει επικοινωνία με τον Πάνο Καμμένο, ας του εξηγήσει περί  τίνος πρόκειται, ίσως του αλλάξει τη γνώμη.

Και ενώ ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Πάρου, η φιλαρμονική του υπουργείου του θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις της Τήνου.

Ευτυχώς που η διοίκηση της ΕΡΤ δεν ακύρωσε την άφιξη συνεργείου της στην Πάρο, το οποίο θα καλύψει τις εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου.

Καταλήγοντας οφείλουμε να επισημάνουμε την έλλειψη συντονισμού και συνεννόησης  μεταξύ υπουργών και υπουργείων, για ένα απλούστατο ζήτημα, εικόνα καθόλου κολακευτική για την κυβέρνηση.

Υ.Γ. Το 2000 με υπουργό τότε τον Τσοχαντζόπουλο, λόγω της κόντρας που υπήρχε με τον μακαριστό Χριστόδουλο, δεν μας έστειλαν τη φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού. Το κενό έπειτα από ενέργειες του Δήμου Πάρου το κάλυψε η φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: