Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Η πρόσφατη πυρκαγιά στο νησί να προβληματίσει τις τοπικές αρχές



Η πρόσφατη πυρκαγιά που κατέκαψε αρκετά στρέμματα αυτοφυούς βλάστησης και μέρος του ΧΥΤΑ καιρός είναι να προβληματίσει τις τοπικές αρχές, ώστε το νησί να είναι προετοιμασμένο και θωρακισμένο στο μέλλον όχι μόνο από τις φωτιές, αλλά και από τις πλημμύρες.

Σύμφωνα με βασική αρχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η προετοιμασία για ενδεχόμενες πλημμύρες γίνεται κατά τους θερινούς μήνες και για τις φωτιές τους χειμερινούς.

Και επειδή τα καιρικά φαινόμενα είναι πλέον έντονα και καταστροφικά, καιρός είναι να γίνουν κάποιες σοβαρές παρεμβάσεις που θα μετριάσουν την καταστροφική τους μανία.

Ειδικοί δεν  είμαστε για να εισηγηθούμε και να προτείνουμε μέτρα, εκτός από βασικές και γενικού περιεχομένου προτάσεις που έχουν σχέση με αντιπυρικές ζώνες και δίκτυα ύδρευσης στις ελάχιστες δασικές περιοχές με κωνοφόρα που διαθέτει το νησί.

Ούτε με εξαίρεση το καθάρισμα των χειμάρρων και των ελάχιστων δικτύων αποχέτευσης των ομβρίων, θα μπορούσαμε να εισηγηθούμε κάτι παραπάνω.

Η Πάρος όμως έχει την τύχη να φιλοξενεί για μεγάλο χρονικό διάστημα  γνωστό μας έμπειρο στρατηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος θα μπορούσε και σχέδια να εκπονήσει και σεμινάριο να οργανώσει με τη βοήθεια του Δήμου ή του Επαρχείου, στα πλαίσια έγκαιρης και οργανωμένης προετοιμασίας  του νησιού για κάθε ενδεχόμενο.

Το όνομα και το τηλέφωνο του στρατηγού είναι στη διάθεση του Δημάρχου και του Επάρχου. Αρκεί να μας ζητηθεί.  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που μας έτυχε φέτος το καλοκαίρι να μην ξανατυχει, ούτε να ξανάρθει. Ας είμαστε πιο προσεκτικοί(ακουστηκε οτι καποιος έκαιγε κλαδια και ξεκινησε) μπορει ναταν στημένο, πολλα μπορει....!!!!γιατί πέρα από την ζημιά στα ΧΥΤΑ, την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής , τις υπερπροσπάθειες όλων που συνέβαλαν στο σβήσιμο, την κούραση,την αϋπνία, τις ευθύνες η ότι άλλο θέλουμε να πουμε βιώσαμε και οικολογική καταστροφή στην ατμόσφαιρα. Χωρίς να ευλογω τα γένια κάποιων, θα πω μπράβο στον Δήμο που ούτε σε λιγότερο από 24 ώρες από την φωτιά μπόρεσε και λειτούργησε η χωματερή και τα σκουπίδια μαζεύτηκαν σε χρόνο ρεκόρ,με τον κίνδυνο να βγούμε ως προς την αποκομιδή έξω από τα όρια. Και όχι μόνο εμείς αλλά και η Αντίπαρος αφού εδώ έρχονται και ξεφορτωνουν τα σκουπίδια τους. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΜΕ ΕΡΧΕΤΕ 15ΑΎΓΟΥΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑΜΑΣΤΕ ΈΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΊ. ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΣΥΝΈΒΑΛΑΝ ΜΠΡΑΒΟ,,,,,, και φυσικά εμείς ως υπεύθυνοι πολίτες ας βοηθήσουμε να διατηρήσουμε καθαρή την πόλη και το νησί...... I've been WATCHING YOU.