Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Κάποιοι ανεγκέφαλοι αποκαθήλωσαν δημοτικές πινακίδες που ονοματοδοτούν τα ρέματα της Παροικιάς.





Μια σημαντική εργασία που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια και ολοκληρώθηκε από την Επιτροπή Ονοματοδοσίας του Δήμου μας με την τοποθέτηση πινακίδων σε όλους τους δρόμους της πρωτεύουσας του νησιού,  πέρασε σχεδόν απαρατήρητη.

Έργο σημαντικό για την εξυπηρέτηση των πολλών διαμενόντων στη Παροικιά, που δεν γεννήθηκαν και δεν μεγάλωσαν στον ευλογημένο αυτό τόπο, που λίγο πολύ όλοι μας έχουμε βάλει το χεράκι μας για να αλλοιώσουμε την φυσιογνωμία του.

Οι πινακίδες αυτές πέρα από τη χρησιμότητά τους, αποτελούν και κίνητρο για όποιον θα ήθελε να εντρυφήσει  στη ιστορία του τόπου μας, αφού τα ονόματα που αναγράφονται σ΄αυτές, έχουν συνδεθεί με γεγονότα που έλαβαν χώρα από την εποχή της αρχαιότητας μέχρι τις μέρες μας. 

Λάθη ή παραλήψεις μπορεί να έγιναν, σε μια τόσο μεγάλη και σύνθετη  εργασία.

 Όμως αυτά δεν θα πρέπει να ακυρώνουν μια προσπάθεια και ένα  έργο πολλών ετών και μεγάλου μόχθου. Άλλωστε διορθωτικές επεμβάσεις μπορούν να γίνουν προϊόντος του χρόνου.

 Ο λόγος για το παρόν σχόλιο έχει σχέση με την ιδιοτέλεια ορισμένων ή και τη βλακεία τους, να αποκαθηλώσουν πινακίδες που ονοματοδοτούν τα ρέματα της Παροικιάς.

 Το κατήγγειλε το μέλος της Επιτροπής Ονοματοδοσίας και δραστήριος συμπολίτης μας, Χριστόδουλος Μαούνης.

Ας γνωρίζουν όμως οι δράστες, ότι τα απότομα καιρικά φαινόμενα δεν αστειεύονται και απαιτούν προετοιμασία.

Το να γνωρίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι εθελοντές την τοποθεσία και την ονομασία των χειμάρρων είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε περίπτωση άμεσης επέμβασης, πολύ περισσότερο όταν τα ρέματα της Παροικιάς έχουν μετατραπεί σε δρόμους με παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεξιά και αριστερά.





Δεν υπάρχουν σχόλια: