Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Λαμπρός ο φετινός εορτασμός της Εκατονταπυλιανής






Η Εκατονταπυλιανή φέτος είχε την τιμητική της.  Ο εορτασμός ήταν αντάξιος της μεγάλης και μακρόχρονης ιστορίας της.  Ιστορίας που χάνεται στους αιώνες και υφαίνεται με θρύλους και  παραδόσεις, που δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ιερού Προσκυνήματος με τη βοήθεια των τοπικών αρχών οργάνωσε με τρόπο εξαιρετικό τη διακίνηση του μεγάλου πλήθους των πιστών που προσήλθε για να προσκυνήσει την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας μας την παραμονή και ανήμερα της μεγάλης Θεομητορικής εορτής.

Μητροπολίτες, ιερείς και ιεροψάλτες μας ανέβασαν σε πνευματικά ύψη ενδυναμώνοντας την πίστη μας σε καιρούς χαλεπούς.

Η πολιτική εκπροσώπηση της χώρας αναβαθμισμένη με υπουργό της κυβέρνησης να απαγγέλλει το Σύμβολο της Πίστεως μας.

Η μπάντα του Πολεμικού μας Ναυτικού παρούσα καθώς και το πολεμικό σκάφος του στόλου μας, που απέδωσαν τις επιβαλλόμενες τιμές, συνεχίζοντας παράδοση δεκαετιών.

Η παρουσίαση από την κρατική τηλεόραση ήταν άψογη. Ο υπεύθυνος των εξωτερικών μεταδόσεων της ΕΡΤ κ. Αντώνης Τσικριτζής, μαιτρ της επικοινωνίας, ανέδειξε το μοναδικό αυτό μνημείο του τόπου μας, εστιάζοντας τις κάμερες σε σπάνιους αρχιτεκτονικούς χώρους του ναού, όπως είναι το Ιερό Βήμα με το σύνθρονο και το κιβώριο.

Η εικόνα της Παναγίας μας παρουσιάστηκε  με τρόπο εξαίρετο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του ορθόδοξου κόσμου.

Τα ενημερωτικού και ιστορικού χαρακτήρα σχόλια της φιλολόγου Μπέτης  Μπιζά,  που συνόδευαν τα πλάνα  της  λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας, βοήθησαν όσους δεν είχαν την τύχη να παραστούν στις θρησκευτικές τελετές του διημέρου, να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις για την ιστορία του ναού, που του έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός «Παρθενών της Ορθοδοξίας».

Ο τελετάρχης Ευθύμιος Κυδωνιεύς κατάφερε να ξεπεράσει σειρά δυσκολιών και να μας δώσει αποτέλεσμα αντάξιο επαγγελματία του είδους και μπράβο του.

Το προσωπικό του Ι. Προσκυνήματος μαζί με τις εθελόντριες, υπερέβαλαν εαυτόν, ώστε  ο χώρος να λάμπει από καθαριότητα και να ανταποκρίνεται σε κάθε αίτημα των πιστών κατά την διάρκεια του15νθημέρου.

Τέλος αξίζουν θερμές ευχαριστίες στον άξιο Μητροπολίτη μας κ.κ. Καλλίνικο, που με την υψηλή εποπτεία του, οδηγήθηκαν όλα στο φετινό λαμπρό εορτασμό, που πρόβαλε την Εκατονταπυλιανή και το νησί μας παντού, όπου ανθεί ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: