Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Αγροκήπιο Παροικιάς: Με ρυθμούς χελώνας η αξιοποίησή του.


Πέρασαν 17 ολόκληρα χρόνια από τότε που το υπουργείο Γεωργίας ,με υπουργό το Γιώργο Ανωμερίτη, παραχώρησε τη χρήση του στο Δήμο Πάρου.

Είχε προηγηθεί αίτημα του Δήμου, όταν η τότε δημοτική αρχή πληροφορήθηκε, ότι, το έκτασης 20 στρεμμάτων κτήμα, όδευε προς πώληση.

Έκτοτε και μέχρι σήμερα το κτήμα παραμένει αναξιοποίητο, όταν στο χώρο αυτό, που βρίσκεται μέσα στον οικισμό της Παροικιάς, θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολλά.

Μπροστά στην αδράνεια του Δήμου, η Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων, ο Σύλλογος Παραδοσιακού Οικισμού Παροικιάς και ο Σύλλογος Παρίων «Η ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ» πήραν την πρωτοβουλία και διαμόρφωσαν πρόταση αξιοποίησής του.

Από το 2016 οι πιο πάνω φορείς ζητούσαν σύγκληση μονοθεματικού δημοτικού συμβουλίου, χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση από τη δημοτική αρχή.

Τελικά και με μεγάλη καθυστέρηση το θέμα έρχεται για συζήτηση αύριο Πέμπτη , 19 Ιουλίου, μαζί με άλλα θέματα, υποβαθμίζοντάς το, υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα και την επίπονη εργασία των φορέων και των φυσικών προσώπων που διαμόρφωσαν την πρόταση.
Ας είναι.


Η υπόθεση πλέον της αξιοποίησης του Αγροκηπίου βρίσκεται στην κρίση των δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι ελπίζουμε, ότι με τη θετική τους απόφαση, θα δρομολογήσουν τη συμμετοχή του Δήμου σε ένα έργο πνοής, που το έχει απόλυτη ανάγκη ο ταλαίπωρος οικισμός της Παροικιάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια: