Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Αναζητείται συλλογικός φορέας παραγωγής πολιτικής


Χθες Σάββατο, στις 9 το βράδυ, το μεγάλο παρκινγκ του περιφερειακού ήταν γεμάτο. Το ίδιο και ο χώρος της ελεγχόμενης στάθμευσης στο δρόμο της Εκατονταπυλιανής και στον κεντρικό δρόμο προς τα χωριά. 

Στο μεταξύ προβλέπεται σημαντική αύξηση οχημάτων στο νησί, ενοικιαζομένων και μη.

Τα φορτία που δεχόμαστε είναι ήδη μεγάλα και δεν αφορούν μόνον το  κυκλοφοριακό.
Και στο εγγύς μέλλον θα είναι ακόμη μεγαλύτερα συγκρινόμενα με το μέγεθός του νησιού μας.

Απαιτείται άμεσα σχεδιασμός βραχυπρόθεσμος και μεσοπρόθεσμος και αυτό γιατί τα προβλήματα πλέον είναι πολλά, σοβαρά,  συσσωρευμένα, δύσκολα αντιμετωπίσιμα και τα συναντάς παντού.

Ο κόσμος της Πάρου, ελάχιστα ενημερωμένος και εξαιτίας της μικροπολιτικής που ασκείται, θα αιφνιδιαστεί δυσάρεστα και θα καταλογίσει ευθύνες στους τοπικούς μας άρχοντες.

Ο καταλογισμός όμως από μόνος του δεν λύνει προβλήματα και για την αντιμετώπισή τους χρειάζεται σοβαρή και μεθοδική προσπάθεια με ευρύτατη συναίνεση του κόσμου.

Όσοι ονειρεύονται δημαρχιακές και δημοτικές καρέκλες , χωρίς να έχουν τις προϋποθέσεις για τη διαχείριση τόσο μεγάλων προβλημάτων, όπως αυτά που έρχονται, καλά θα κάνουν να το καλοσκεφτούν. 

Σωτήρες στις μέρες δεν υπάρχουν. Και όσοι εμφανίζονται ή θα εμφανισθούν ως σωτήρες, θα είναι απλώς επικοινωνιακά κατασκευάσματα.


Από το νησί απουσιάζει ο συλλογικός φορέας παραγωγής πολιτικής, που θα αναλάβει να μας βγάλει από το σημερινό τέλμα. Και είναι ανάγκη να δημιουργηθεί το συντομότερο. 

Αξιόλογες δυνάμεις το νησί διαθέτει. Είναι όμως σκόρπιες και ασυντόνιστες. Καιρός είναι να συναντηθούν και να συναποφασίσουν περί του πρακτέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: