Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Επίσκεψη στη Αλυκή


Επισκεφθήκαμε σήμερα το πρωί την Αλυκή και βρεθήκαμε μπροστά σε ένα σημαντικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 Πρόκειται για το αλιευτικό καταφύγιο, αίτημα δεκαετιών των ψαράδων της περιοχής, του οποίου η μελέτη ξεκίνησε το 1999 από το Δήμο Πάρου.

 Για λόγους άγνωστους σε μας, το έργο εκτελείται έπειτα από 18 χρόνια!!! 

Πάλι καλά. Γιατί θα μπορούσε να μην είχε γίνει ποτέ, όπως συνέβη με την επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου της Παροικιάς, που είχε προγραμματισθεί αμέσως μετά την τραγωδία του ΣΑΜΙΝΑ και έπειτα από αίτημα των ψαράδων της.

Έργα αυτής της κλίμακας είναι φυσικό να δημιουργούν προβλήματα και υποχρέωση της δημοτικής αρχής είναι να τα περιορίζει στο μέτρο του δυνατού. 

Το έργο εκτελείται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και αυτό δεν είναι ότι καλύτερο για μια περιοχή που αποτελεί τουριστικό προορισμό με συνεχώς ανοδική τάση.

Θα μπορούσε να υπάρχει συμβατική υποχρέωση με τον ανάδοχο του έργου, ώστε η έναρξη των εργασιών να γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο, για να περιοριστούν τα προβλήματα σε βάρος των επιχειρηματιών των οποίων οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε επαφή με το εκτελούμενο έργο.

 Όμως, επειδή τα γεγονότα είναι γεγονότα, συστήσαμε σε επιχειρηματία που πλήττεται από το έργο  να κάνει υπομονή, αφού το έργο ωφελεί το σύνολο των κατοίκων της Αλυκής και με την εμπειρία, που διαθέτει, να βοηθήσει, με τη γνώμη του, στη καλύτερη δυνατή εκτέλεσή του.  
Άλλωστε όταν ολοκληρωθεί, είναι βέβαιο ότι η επιχείρησή του θα αναβαθμιστεί αισθητά.


Το έργο, ως γνωστόν, χρηματοδοτείται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, που ιδρύθηκε στα πλαίσια της οργάνωσης του ενιαίου Δήμου το 2002.

Δεν υπάρχουν σχόλια: