Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Η υποβάθμιση της Παροικιάς ( αδιαφορία ή προμελετημένο σχέδιο;)


Νεότερες πληροφορίες μας, φέρουν τη δημοτική αρχή να προσανατολίζεται να καταθέσει φάκελο για την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού μόνο στα Μάρμαρα, αφήνοντας εκτός την Παροικιά.

Αν αληθεύουν τα όσα μας μεταφέρθηκαν, τότε κάποιοι στο Δήμο έχουν σοβαρό πρόβλημα με την Παροικιά. Και το πρόβλημα καλούνται να το αντιμετωπίσουν και να το λύσουν κυρίως οι δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από την Παροικιά.
 
Η ισόρροπη ανάπτυξη της Πάρου, που ήταν ο καταστατικός χάρτης για το Δήμο μας, φαίνεται τα τελευταία χρόνια να έχει ανατραπεί, σε βάρος της πρωτεύουσας του νησιού, που μπορεί να οφείλεται σε  αδιαφορία, σε λανθασμένο προγραμματισμό ή και σε σκόπιμες ενέργειες υποβάθμισής της.

Και για να μην θεωρηθεί ότι υπερβάλλουμε, ιδού και τα πειστήρια:

Κατάργηση του περιφερειακού της Παροικιάς, κατάργηση του κλειστού της Παροικιάς (με χρήματα του «Ελλάδα 2004» που χάθηκαν), αδράνεια αξιοποίησης του Αγροκηπίου της Παροικιάς, κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για λιμενικά έργα στην Παροικιά, (όπως η επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου των ψαράδων καθώς και του μικρού αλιευτικού στο Μπουνταράκι), κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για κατασκευή σχολικών κτιρίων στην Παροικιά, κανένα έργο βελτίωσης του κυκλοφοριακού προβλήματος της Παροικιάς, καμιά προσπάθεια για την κατασκευή αρχαιολογικού μουσείου και ανάδειξης των μοναδικών αρχαιοτήτων της, εγκατάλειψη του παραδοσιακού οικισμού της Παροικιάς, που θεωρείται από τους ωραιότερους των Κυκλάδων και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.


Όμως για να μην τα ρίχνουμε όλα στις δημοτικές αρχές (προηγούμενες και τωρινή), ευθύνες υπάρχουν και στον κόσμο της Παροικιάς, που βιώνει όλη αυτήν την υποβάθμιση αδιαμαρτύρητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: