Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάρου-Αντιπάρου «Π.Καλλιέρος» σας προσκαλεί “This is not a coup”


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάρου-Αντιπάρου «Π.Καλλιέρος»

σας προσκαλεί

στην προβολή του νέου ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου

“This is not a coup”

Σάββατο 18/3 στις 20:00 στο Σπίτι του Δασκάλου

Την προβολή θα τιμήσει με την παρουσία του ο ίδιος ο σκηνοθέτης και θα ακολουθήσει συζήτηση.
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Άρης Χατζηστεφάνου
Έλληνας δημοσιογράφος και σκηνοθέτης.
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει εργαστεί για την Παγκόσμια Υπηρεσία του BBC σε Λονδίνο και Κωνσταντινούπολη και έχει γράψει άρθρα για την εφημερίδα The Guardian.  Στην Ελλάδα ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, όπου το 2005 έκανε τη δική του εκπομπή Infowarμια μεγάλη επιτυχία για την ελληνική ραδιοφωνία. Τον Απρίλιο του 2011, κυκλοφόρησε το Debtocracy, ένα ντοκιμαντέρ σε συν-σκηνοθεσία Κατερίνας Κιτίδη,  με θέμα την ελληνική κρίση χρέους. Παρά το γεγονός ότι συγκέντρωσε σχεδόν ένα εκατομμύριο τηλεθεατές στο Yutube, δεν είχε καλή υποδοχή στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης και προκάλεσε την ακύρωση της Infowar και την απόλυσή του.
Το 2012, κυκλοφόρησε άλλη μία ταινία σε συν-σκηνοθεσία με Κ.Κιτίδη, το Catastroika, όπου επικεντρώνεται στο ελληνικό οικονομικό σύστημα.
Το 2014, σκηνοθέτησε το Φασισμός Α.Ε.ένα ντοκιμαντέρ που δείχνει το πώς οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες υποστήριξαν το φασισμό τη δεκαετία του 1920 και του 1930, σε σύγκριση-αντιπαραβολή αλλά και συνάρτηση με την παρούσα κατάσταση.
 

«THIS IS NOT A COUP»
Δυο χρόνια μετά ο Άρης Χατζηστεφάνου επιστρέφει δυναμικά με τη νέα του δημιουργία «This is Not a Coup» και επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε μία σειρά δύσκολων ερωτημάτων: Ποιες τράπεζες επέβαλαν τη δημιουργία του ευρώ; Ποιος διέταξε την ανατροπή εκλεγμένων πρωθυπουργών και πώς οδηγηθήκαμε στο κλείσιμο των τραπεζών; Μπορεί να μεταρρυθμιστεί ένα σύστημα που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τις ισχυρότερες οικονομίες της Ευρώπης;
O δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου παρακολουθεί τις «πραξικοπηματικές» παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σε χώρες, όπως η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ελλάδα και συνομιλεί με πρώην αρχηγούς κρατών και πολιτικούς που καθόρισαν τις εξελίξεις μπροστά, αλλά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.
Το ντοκιμαντέρ δεν χαρίζει εύκολες λύσεις, αλλά προσφέρει πληροφορίες και θέτει προβληματισμούς προς σκέψη και συζήτηση από και προς τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι, όπως και τα τρία προηγούμενα ντοκιμαντέρ της Infowar Productions, έτσι και το «This is Not a Coup», χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους θεατές του, οι οποίοι μπορούν να στηρίξουν οικονομικά την παραγωγή, μέσα από τον επίσημο ιστότοπο του ντοκιμαντέρ. Το «This is Not a Coup» θα διατίθεται δωρεάν ύστερα από μια περίοδο προβολών σε Κινηματογραφικές Προβολές, Φεστιβάλ και Εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: