Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Μεγάλη η σημερινή μέρα για την Πάρο. Οι Παριανοί ενωμένοι, όσο ποτέ άλλοτε, θα αντιδράσουν δυναμικά σε κάθε απόπειρα εγκατάστασης βιομηχανικών ανεμογεννητριών στο νησί.







 Φωτογραφίες Χάρη Γιουρτζίδη


Η σημερινή συγκέντρωση ήταν η μεγαλύτερη, από όσες άλλες έχουν πραγματοποιηθεί στο νησί.

Από κάθε περιοχή της Πάρου, οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα και είπαν ένα βροντερό ΟΧΙ στην εγκατάσταση των βιομηχανικών αιολικών πάρκων, στις ανεμογεννήτριες - τέρατα.

Οι ομιλητές ήταν πολλοί: οι Δήμαρχοι Πάρου και Αντιπάρου, ο Έπαρχος και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι της τοπική μας Εκκλησίας, εκπρόσωποι συλλόγων και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός.

Μηνύματα συμπαράστασης διαβάστηκαν από πολλά νησιά των Κυκλάδων και το Εμπορικό Επιμελητήριο.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση των βιομηχανικών ανεμογεννητριών, εξήραν το πνεύμα ενότητας στο μεγάλο κίνημα που αναπτύσσεται στην Πάρο και την απόφασή τους να αντισταθούν στο έγκλημα που επιχειρείται από τα πολυεθνικά συμφέροντα σε βάρος του νησιού μας.

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί το ξεκίνημα ενός μεγάλου αγώνα, που θα έχει διάρκεια, θα περάσει από πολλές φάσεις, θα συναντήσει πολλές δυσκολίες, θα απαιτήσει καλύτερη οργάνωση, θα αναπτύξει τον ακτιβισμό και θα απασχολήσει τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης.


Είναι ενθαρρυντικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό και νομαρχιακό επίπεδο καθώς και οι βουλευτές του στις Κυκλάδες ταυτίζεται με τις θέσεις της Επιτροπής Αγώνα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα συμβεί το ίδιο και με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και ενέργειας Γιώργο Σταθάκη με τον οποίο η Επιτροπή Αγώνα πρέπει να συναντηθεί το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: