Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Οι προτάσεις μας στην αυριανή συνάντηση των φορέων της Πάρου για τις ανεμογεννήτριες



Στις 10/2//17 δημοσιεύσαμε προτάσεις  για τις ανεμογεννήτριες τις οποίες και αναδημοσιεύουμε εν όψει της αυριανής συνάντησης των φορέων της Πάρου στο Δημαρχείο.
Ίσως φανούν χρήσιμες στον Δήμαρχο και στην Επιτροπή του Δήμου για τις ανεμογεννήτριες.

Επειδή η Επιτροπή του Δήμου στη συγκέντρωση της περασμένης Τετάρτης (8/2/16) ζήτησε προτάσεις από φορείς και πολίτες για ενέργειες  και δράσεις που θα απαιτηθούν για να αποτραπεί η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών – τεράτων  στο νησί μας, εμείς από τη δική μας πλευρά προτείνουμε τα ακόλουθα:

- Μετατροπή της Επιτροπής του Δήμου σε Επιτροπή Αγώνα. Στην επιτροπή Αγώνα στην οποία επικεφαλής θα είναι ο Δήμαρχος, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων και φυσικά πρόσωπα που έχουν τη δυνατότητα και το χρόνο να συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια.

- Γραφείο τύπου που θα αναλάβει την ενημέρωση  σε μέσα των Αθηνών, των Κυκλάδων και φυσικά της Πάρου.

- Συγκέντρωση  με τη βοήθεια των τοπικών συλλόγων των Αθηνών σε μεγάλη αίθουσα της πρωτεύουσας και κοινή συνέντευξη τύπου  από τον Δήμαρχο, τον Έπαρχο και τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου.

- Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  με αίτημα την ακύρωση του έργου και σε περίπτωση άρνησής του,  σαφή  και κατηγορηματική δήλωση , ότι η Πάρος θα αντισταθεί με κάθε πρόσφορο μέσο για την αποτροπή της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών.

- Συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού προκειμένου να ενημερωθεί για την οικολογική καταστροφή που θα συντελεσθεί στο νησί μας, που είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός.

- Συνάντηση στη Βουλή με εκπροσώπους των κομμάτων με αίτημα την υποβολή ερωτήσεων και επερωτήσεων.

- Αφαίρεση  των όποιων τοπικών στηριγμάτων διαθέτουν οι εταιρείες στο νησί για να αισθανθούν, ότι δραστηριοποιούνται σε εχθρικό έδαφος.

-  Καλύτερη  προετοιμασία  της νομικής μας παρέμβασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά την διαφαινόμενη αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης.

- Συντονισμός σε επίπεδο δήμων και φορέων των 4 νησιών (Πάρου, Άνδρου, Νάξου και Τήνου ) για οργάνωση κοινών δράσεων.


Η προετοιμασία της Πάρου για την αποτροπή του οικολογικού εγκλήματος που επιχειρείται, προϋποθέτει τη συμμετοχή και αξιοποίηση ότι καλύτερου διαθέτει το νησί σε ανθρώπινο δυναμικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: