Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Απάντηση του Προέδρου του Κέντρου Υγείας Πάρου σε δημόσια σχόλια Ιερωμένου

                                                       

                                 
           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Σε προσωπική ηλεκτρονική σελίδα με υπογραφή παπά-Στέλιος δημοσιεύτηκε μια σκληρή επίθεση του εν λογω Ιερωμένου, εναντίον των πάντων και κυρίως του Κ.Υ. Πάρου-Αντιπάρου, με αφορμή τη νοσηλεία του πεθερού του κατά τις ημέρες της 29ης ,30ης και 31ης Δεκεμβρίου.

            Αρχικά αρνήθηκα να πιστέψω ότι αυτό το δημοσίευμα προήρχετο από ιερωμένο εκφραστή  της αλήθειας και της πανανθρώπινης αγάπης.

            Διερεύνησα λοιπόν με ιδιαίτερη επιμέλεια τα γεγονότα όπως αναφέρονται στο εν λόγο δημοσίευμα ,διότι βάλλει ο Ιερωμένος εναντίον του Κ.Υ. Πάρου ,στην πιο ακατάλληλη στιγμή, όταν γίνεται μία μεγάλη και σοβαρή προσπάθεια στους 2 ½ μήνες της θητείας μου ως Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ,να ανασυγκροτηθεί και να προσφέρει κατά το μέτρο του δυνατού στους ασθενείς .

           Δεν μπορώ να παραβλέψω, αντιθέτως νιώθω το χρέος ,να αναφερθώ  στο υπάρχον Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ,που με υπερβάλλοντα ζήλο, επιστημοσύνη και μοναδικό ήθος προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες.

         Με ξένισε λοιπόν αυτό το δημοσίευμα ,γιατί στους λίγους μήνες της θητείας μου, έχω εισπράξει θετικά σχόλια και ευχαριστίες από ένα πλήθος ανθρώπων ,τους οποίους αγκάλιασε το προσωπικό του Κέντρου μας ,με αγάπη και ευσυνειδησία κατά τις ημέρες και ώρες εξέτασης και νοσηλείας τους .

           Έτσι λοιπόν ,μετά από ιδιαίτερη και λεπτομερή διερεύνηση, είμαι σε θέση να ενημερώσω με υπεύθυνο τρόπο ,πως εξελίχθηκαν τα γεγονότα και να σχολιάσω αυστηρά το εμπαθές ,αναληθές και απαράδεκτο αυτό δημοσίευμα ,που δεν θα μπορούσε να προέρχεται ,έστω και αν ανταποκρινόταν στην αλήθεια, από έναν Ιερωμένο, κήρυκα της συγνώμης και της αγάπης.

            Αρχικά θα ομολογήσω ότι περίμενα να περάσουν λίγες ημέρες πριν απαντήσω ,μήπως τώρα που καταλάγιασε ο αδικαιολόγητος εκνευρισμός του Ιερωμένου , που τον οδήγησε σε φωνασκίες και ανάρμοστη συμπεριφορά ,θα είχε το θάρρος να ζητήσει συγνώμη καταρχάς από το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό και από όλους αυτούς που ήταν παρόντες στις θλιβερές απειλές του Ιερωμένου και στους απρεπείς χαρακτηρισμούς του όπως « τώρα θα βγάλω τα ράσα και θα σας δείξω» .

            Θα τονίσω ακόμη την απαξιωτική συμπεριφορά προς τους Ιατρούς, τόσο τη δική του ,όσο και των λοιπών συγγενών του ασθενούς ,που οδήγησαν τις δύο εφημερεύουσες Ιατρούς ,να κλειστούν στο γραφείο τους ,για να αποφύγουν μια ανεξήγητη και αδικαιολόγητη οργή.

            Χαρακτηριστικά θα αναφέρω μεταξύ των άλλων ,τις φράσεις κατά των γιατρών « βγείτε έξω σκυλιά  και ανεγκέφαλες » !!!

            Ο εκνευρισμός και οι φωνές ,σε αυτές τις στιγμές ,όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά δημιουργούν σύγχυση και παρερμηνεία των γεγονότων ,κυρίως όμως εμποδίζουν το Ιατρικό προσωπικό ,να προσφέρει με καθαρό μυαλό τις πολύτιμες για τον ασθενή υπηρεσίες του.

            Η εκτίμηση του Ιατρικού προσωπικού του Κ.Υ. Πάρου –Αντιπάρου για το εν λόγω περιστατικό ,όπως προέκυψε από το ηλεκτροκαρδιογράφημα και τις λοιπές εξετάσεις ,πιθανολογούσε και το ενδεχόμενο εμφράγματος, το οποίο αντιμετωπίστηκε με την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική αγωγή ,ενώ ταυτόχρονα είχε αρχίσει μια συνεχής επικοινωνία με το ΕΚΑΒ Αθηνών ,,στο οποίο απεστάλησαν τα στοιχεία των εξετάσεων.

            Η απάντηση ήταν ότι δεν μπορούσε να αποσταλεί ελικόπτερο διακομιδής με τα δέκα τουλάχιστον μποφόρ της 29ης και 30ης Δεκεμβρίου.

            Φρονώ ότι η Χριστιανοσύνη του Ιερέα ,δεν θα του επέτρεπε να έχει την απαίτηση διακομιδής με τα παραπάνω μποφόρ ,που θα έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή 5 τουλάχιστον ατόμων ,χωρίς άφευκτη ανάγκη, όπως τελικά αποδείχτηκε .

            Αλλά ματαίως κάνουμε αυτή τη σκέψη ,γιατί το μόνο που ένοιαζε τον Ιερωμένο ,ήταν σώνει και καλά η μεταφορά του συγγενούς του .

            Μετά τις άνω ημερομηνίες ,όταν ο καιρός είχε ηρεμήσει ,συνεχίσαμε να ζητάμε από το ΕΚΑΒ τη διακομιδή προκειμένου , για μεγαλύτερη διασφάλιση ,να αποσταλεί ο ασθενής στην Αθήνα και να λάβουμε και πάλι την απάντηση ότι ήταν αδύνατη η αποστολή.

            Σημειώνω
            ΟΤΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΘΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ.

            Ταυτόχρονα ο εφημερεύων καρδιολόγος του ΕΚΑΒ ,μας προέτρεψε να έχουμε επικοινωνία με τον καρδιολόγο Ιατρό του Νοσοκομείου Σύρου, όπως και έγινε και ο οποίος μελετώντας τις εξετάσεις που αποστείλαμε ,μας  ζήτησε να δώσουμε εξιτήριο στον ασθενή και να μην τον στείλουμε ούτε στη Σύρο.

            Η ευσυνειδησία όμως και η συναίσθηση ευθύνης των Ιατρών του Κ.Υ., τους οδήγησε να αποφασίσουν τη διακομιδή προς το Νοσοκομείο Σύρου και καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού ,συνόδευε και επιμελείτο του περιστατικού, ο Καρδιολόγος του Κέντρου μας και παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε άδεια ,έδειξε ιδιαίτερη ευσυνειδησία και στάθηκε στο πλευρό του ασθενούς ,γεγονός που παρέλειψε να αναφέρει ο Ιερωμένος ,αντιθέτως σχολιάζει ειρωνικά στο δημοσίευμά του ,ότι ο εν λόγω Ιατρός ,πήγαινε για ρεβεγιόν στη Σύρο.

            Ναι παπά-Στέλιο ,βρισκόταν σε άδεια και είχε το δικαίωμα να ζήσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κοντά στους δικούς του και αυτό σε ενοχλούσε ;

            Μέσα στην κακόπιστη κριτική του ,κάνει επίσης σχόλιο γιατί φεύγουν τα χρήματα εκτός για εξετάσεις και φάρμακα ,αφού μέσα στο Κ.Υ. δεν υπάρχει τίποτα.

            Ξεχνάει ο παπά-Στέλιος μέσα στην περίεργη παραποίηση της αλήθειας, ότι στο Κ.Υ. υπάρχει δυνατότητα αντιμετώπισης πρωτοβάθμιων κυρίως περιστατικών ,αλλά και πληρότητα φαρμάκων.

            Δεν θα πρέπει να μη σχολιάσω και να μην καταγγείλω την απαράδεκτη αναφορά που κάνει ο παπά-Στέλιος ,γράφοντας ότι ενώ το προσκύνημα παρείχε στο σύλλογο φίλων του Κ.Υ. 500,00 ευρώ, προσφορά για αγορά πετρελαίου ,δεν υπήρχε 24ωρη λειτουργία των καλοριφέρ .

            Αναφέρεται σε ένα γεγονός που η ταπεινότητα και η σεμνότητα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη  κκ. Καλλίνικου ,δεν θα επέτρεπε σε κανέναν να το εμφανίσει δημόσια .

            Δεν γνωρίζω ποιας ασυλίας απολαμβάνει ο παπά-Στέλιος για τέτοια δημοσιεύματα και για τέτοιες συμπεριφορές.

Όμως παπά-Στέλιο με 500,00 ευρώ πετρέλαιο ,δεν θα μπορούσε να υπάρξει 24ωρη  λειτουργία των καλοριφέρ για ακίνητο 1.000 τ.μ. πέραν των 5 ημερών περίπου .

            Έπρεπε όμως μέσα στο χρέος της αλήθειας ,να αναφέρει ότι στο βαρύ αυτό χειμώνα ,υπήρχε 24ωρη κάλυψη από το κλιματιστικό του θαλάμου νοσηλείας ,που παρείχε ζεστασιά και θαλπωρή στον ασθενή του.

            Το χειρότερο το άφησα για το τέλος ,γιατί ο συντάκτης κατρακυλάει ακόμη περισσότερο.
            Πολιτικολογεί με τρόπο ανενδοίαστο ,κάνει τον θεματοφύλακα αξιών και μιλάει για πολέμους με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας.

            Απειλεί δε ,κάθε εκλεγμένο άρχοντα ,λέγοντας «το καλό που τους θέλω είναι να μην τους δω μπροστά μου» και κλείνει μιλώντας για ηθικούς αυτουργούς ,που οδήγησαν σε αυτό το κατάντημα του Κ.Υ.

            Η ιδεοληψία του συντάκτη ,αναλογεί σε πολέμους, απειλές και επιθέσεις, εναντίον των εκλεγμένων που εξέλεξε ο λαός και ο ίδιος ο κόσμος θα τους κρίνει και πάλι και όχι ο παπά –Στέλιος που εμφανίζεται να εκφράζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και το σύνολο των πολιτών ,ενώ δεν εκφράζει παρά μόνο τον εαυτό του.

            Όσον αφορά  το χαμόγελο των παιδιών παπά-Στέλιο που δήθεν αποτελεί την έννοια σου, ενισχύεται και πλατειάζει από κηρύγματα αγάπης και όχι μίσους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕ



ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΒΔΑΣ

Τα σχόλια του Ιερωμένου στο facebook

Δεν έχω σκοπό να σας στενοχωρήσω μέρα που είναι, αλλά κάποιες φορές, καταλαβαίνω τους ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Πέμπτη βράδυ λοιπόν, βρίσκομαι στη Λευκωσία και μου τηλεφωνούν ότι ο πεθερός μου είναι στο Κέντρο Υγείας με πιθανόν έμφραγμα. Πρέπει άμεσα να μεταφερθεί Αθήνα. Καρδιολόγος δεν υπάρχει και ευτυχώς σπεύδει ο ιδιώτης καρδιολόγος-Άνθρωπος κ. Λιβανίδης. Ωστόσο τα τηλέφωνα αμέτρητα ώστε να μεταφερθεί με αεροπλάνο στην Αθήνα. Έχει ενημερωθεί το ΕΚΑΒ δεν έχει ενημερωθεί. Έρχεται ελικόπτερο, δεν έρχεται. Δεν πετάει λόγω αέρα.....Άσχετα αν το SUPER PUMA είναι ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙΡΟΥ!!!
Θα έρθει το ελικόπτερο μόνο αν προκύψει και άλλη διακομιδή. Γιατί η δική σας δεν είναι επείγουσα!!! Και χιλιάδες άλλα ψέμματα και κοροιδίες και από εδώ και από το εκάβ.
Από κει και πέρα ξεκινάει ένα γαιτανάκι κοροιδίας-ψεύδους και πολύ θα ήθελα κάπως αλλιώς να το χαρακτηρίσω αλλά δεν θα το κάνω από εδώ. Από την Πέμπτη το απόγευμα μέχρι σήμερα, έχει έμφραγμα, δεν έχει έμφραγμα, έχει υγρό στην καρδιά, δεν έχει υγρό, έχει βουλώσει το μπαλονάκι, δεν έχει βουλώσει το μπαλονάκι. Ωστόσο τα χρήματα να φεύγουν για εξετάσεις εκτός κέντρου υγείας και για φάρμακα αφού μέσα δεν υπάρχει τίποτα. Παρασκευή βράδυ μας ενημερώνουν ότι σήμερα Σάββατο θα φύγει με το πλοίο για την Αθήνα, συνοδεία γιατρού. Βέβαια πλοίο πρωινό δεν υπάρχει, αλλά μόνο το απόγευμα.  Και φυσικά όχι στην ώρα του, αλλά με μία ώρα καθυστέρηση, μη τυχόν και το Blue Star δεν είναι το πρώτο πλοίο που θα μπει στον Πειραιά και χάσουμε τη φιέστα.....!!! Σήμερα το πρωί όλα αλλάζουν. Δεν μπορεί να φύγει γιατί η γιατρός που θα τον συνόδευε στο πλοίο, έχει και αύριο εφημερία στο Κέντρο Ανθ..υγείας και αύριο δεν θα έχει πλοίο για Πάρο από Πειραιά, οπότε δεν θα υπήρχε γιατρός εδώ. Την ώρα βέβαια που κάποιοι άλλοι γιατροί εδώ στο νησί ετοιμάζονται για το ρεβεγιόν τους....!!! 
Οπότε όλοι μαζί ετοιμαζόμαστε για το ρεβεγιόν στο νοσοκομείο απόψε. Άλλωστε όπως μας είπαν, επειδή είχε και άλλο περιστατικό στη Νάξο, ελικόπτερο σήμερα δεν μπορούσε να πετάξει λόγω αέρα. Αν είχε αέρα;;; Το πολύ 5 μποφόρ... βλέπετε και τις φωτογραφίες από το λιμάνι για του λόγου το αληθές.
Και ξαφνικά το μεσημέρι στις 2.00 μας ενημερώνουν ότι θα φύγει με το Άρτεμις για Σύρο. Ναι έ;;; Νομίζατε.... Στις 3.00 μας είπαν ότι δεν φεύγουν για Σύρο, αλλά ψάξτε για γιατρό να σας συνοδέψει με το πλοίο για Αθήνα. Γιατί;;; Γιατί η Σύρος δεν δέχεται τέτοιο περιστατικό, διότι οι εξετάσεις τους φαίνονται καθαρές!!! Ωραία, γιατρέ μου υπογράφεις ότι είναι καλά να πάει σπίτι του;;....Όχι.
4,15 τηλεφωνώ στο Λιμεναρχείο και ρωτάω ποιο πλοίο πάει Σύρο; Το Άρτεμις που είναι έτοιμο να φύγει ήδη στο λιμάνι. Φεύγω. Πάω στο λιμάνι να δω το γιατρό ο οποίος "έφευγε" με το πλοίο για Σύρο να κάνει Πρωτοχρονιά.
Εκείνη την ώρα μου τηλεφωνούν οι δικοί μου ότι τους είπαν πως θα φύγουν με το Άρτεμις. Φεύγω πάω νοσοκομείο. Ακούω ότι έδωσαν εντολή να φύγει το πλοίο. Ξανά πάλι τηλέφωνο να περιμένει το πλοίο. Με απίστευτη ταχύτητα τα παιδιά του ΕΚΑΒ Πάρου τρέχουν αν και ενημερώθηκαν τελευταία στιγμή και τον μεταφέρουν όπως όπως στο ασθενοφόρο με αναπηρική καρέκλα. Στο δρόμο όλοι για το λιμάνι και χωρίς συνοδεία γιατρού. Πίσω από το ασθενοφόρο ο Γιάννης ο θυρωρός να φέρνει με το μηχανάκι τη μπουκάλα οξυγόνου για να την πάρουν μαζί τους.
Το ασθενοφόρο τους πάει στο Νοσοκομείο. Γίνονται οι εξετάσεις και όλα τα υπόλοιπα. Απάντηση καρδιολόγου στη Σύρο: "Γιατί ήρθατε; Εγώ είχα στείλει μήνυμα να μη σας φέρουν εδώ. Είναι καλά και αύριο μπορείτε να φύγετε για Πάρο!!! " Έχετε να πείτε κάτι εσείς;;;; Βέβαια εννοείται ότι υπάρχουν και άνθρωποι στο κέντρο υγείας με το Α κεφαλαίο που δίνουν και τη ψυχή τους για εμάς, αλλά δυστυχώς τους παίρνει όλους η μπάλα. Αλλά τους αξίζει κάθε μνεία και ευχαριστία και όλοι μας ξέρουμε ποιες και ποιοι είναι. Είτε γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, θυρωροί και ειδικά του εκάβ.
Α, να σας πω και κάτι άλλο;;; Πριν λίγες ημέρες, το Προσκύνημα της Εκατονταπυλιανής απάντησε θετικά σε αίτημα για χορήγηση πετρελαίου αξίας 500 ευρώ για τη θέρμανση. Ε δεν σημαίνει όμως ότι με τόσο κρύο θα το ανάβουμε κιόλας το καλοριφέρ ε; Ίσως και γι αυτό δύο βράδια εκεί τα καλοριφέρ ήταν παγωμένα!!!
Σήμερα ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που είπα από μέσα μου ότι θέλω να φύγω από αυτό το νησί και να πάω στην Κύπρο που είναι πολύ πιο όμορφα!!! Αλλά όχι, δεν θα αφήσουμε το νησάκι μας το χιλιοβασανισμένο σε κάποιους που κρατούν τις τύχες του να το ρημάξουν εντελώς. Θα μείνουμε εδώ να πολεμήσουμε με όποιο τρόπο έχει ο καθένας και όπως μπορεί. Και είμαστε έτοιμοι να υποστούμε και οποιοδήποτε τίμημα. Είναι και πολλά άλλα που είναι καταγεγραμμένα αλλά θα σταλούν μόνο στη συνέχεια εκεί που πρέπει για να αποδοθούν οι ευθύνες ηθικά και ποινικά. Αλλά ένα θα σας πω....Μην δω καμία και κανένα εκλεγμένο άρχοντα και πολιτικάντη.....Το καλό που του θέλω. Γιατί αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτού του καταντήματος που κάποιοι το λένε ακόμα Κέντρο Υγείας. Και αν νομίζουν ότι θα συνεχίσουν να γελάνε και να χαίρονται την καρέκλα που γυαλίζουν είναι πολύ γελασμένοι. 
Και μην παραμυθιάζεστε με τις χαζές ευχούλες για Καλή Χρονιά. Όσο μας διοικούν όλες και όλοι αυτοί, χειρότερη θα είναι!!! 
Και αν νομίζετε ότι θα αφήσουμε τις τύχες των παιδιών μας στα χέρια σας είστε βαθιά νυχτωμένοι. Γιατί για αυτά τα παιδιά που μας δίνουν ζωή και μόνο με το χαμόγελό τους, εμείς θα πολεμήσουμε για να τους χαρίσουμε μία καλύτερη ζωή από αυτήν που βιώνουμε εμείς. 
Γιατί αυτά είναι η ζωή μας και για αυτά θα δώσουμε και τη ζωή μας.
Κοιτάξτε όλες λοιπόν και όλοι σας αυτή την ώρα τα παιδιά σας....και ευχηθείτε τους Καλή χρονιά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: