Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Ελεύθερο Βήμα: ευχή μας να έχει συνέχεια



Χθες στις 6 το απόγευμα, έπειτα από πρόσκληση μιας κίνησης, που τιτλοφορείται «Κίνηση Πολιτών», πραγματοποιήθηκε με τη μορφή ελεύθερου βήματος, συγκέντρωση στην αίθουσα του Αρχίλοχου.

Την πρόσκληση εκ μέρους της κίνησης υπέγραφε ο Χρήστος Γεωργούσης, ο οποίος την διακίνησε μέσω του διαδικτύου.

Δεν ήταν πολλοί οι προσελθόντες, αρκετοί όμως για το ξεκίνημα ενός θεσμού, που στο παρελθόν συγκέντρωνε αρκετό κόσμο, που μιλούσε και διατύπωνε ελεύθερα απόψεις και προτάσεις.  Αυτές καταγράφονταν από τους διοργανωτές και οι σημαντικότερες παρεδίδοντο  στην δημοτική αρχή ή σε άλλους φορείς που τους αφορούσαν.

Μίλησαν χθες αρκετοί γνωστοί και μη εξαιρετέοι, επισημαίνοντας τα προβλήματα που απασχολούν την Παροικιά.

Η είδηση όμως που βγήκε από αυτή την συγκέντρωση, είναι ότι υπάρχει μια ομάδα 17 συμπολιτών μας, στην οποία συμμετέχουν και αρκετοί αρχιτέκτονες, που στόχο έχει να διασώσει, ότι μπορεί να διασωθεί από τον παραδοσιακό οικισμό της Παροικιάς, που είναι από τους ωραιότερους των Κυκλάδων.

Ήδη έχει κάνει αρκετή δουλειά. Έχει συγκεντρώσει αρκετό υλικό, έχει καταγράψει τμήματα του οικισμού, που παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο και συνεργάζεται με τη Δημοτική Κοινότητα Παροικιάς.

Δεν γνωρίζουμε το βάθος της κίνησης αυτής. Είδαμε όμως νέα πρόσωπα με έκδηλη την ανησυχία τους για την φθίνουσα πορεία του οικισμού και ορεξάτους να συμβάλουν στη διατήρησή και γιατί όχι στην αναβάθμισή του.

Επειδή η Παροικιά, βρίσκεται σε  παρατεταμένο λήθαργο και πολλά συντελούνται γι αυτήν, χωρίς αυτήν, ίσως αυτή η κίνηση καταφέρει να την αφυπνίσει εγκαίρως. Και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη προσφορά της.


Να ευχηθούμε η προσπάθεια να έχει δημιουργική συνέχεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: