Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

"Δείχνουν την κορνίζα και κρύβουν την εικόνα στο Περιφερειακό Συμβούλιο"

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά, όταν η πραγματική εικόνα, επισκιάζεται συστηματικά για να μην γίνει ορατή από τον θεατή, που πρέπει πάση θυσία να παραμένει θεατής, πληρώνοντας αδιαμαρτύρητα το τίμημα της  διαχείρισης ενός αστικού πολιτικού συστήματος που τον συντρίβει καθημερινά.

Ποια είναι η πραγματική εικόνα από την οποία προκύπτουν  και τα παρακάτω ερωτήματα:
•             Είναι ή δεν είναι απαίτηση της ΕΕ-ΔΝΤ-Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η άρση των ειδικών καθεστώτων του ΦΠΑ?

•             Συμπεριλήφθηκε αυτή η απαίτηση από την προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  στο mail Χαρδούβελη και άρα ήταν στο πρόγραμμα την Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ  η υλοποίηση αυτής της δέσμευσης, δηλαδή η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά;

•             Ήταν στο τρίτο μνημόνιο αυτή η δέσμευση που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ;

•             Η πρεμούρα όλων των αστικών κομμάτων για κλείσιμο των αξιολογήσεων ώστε να προχωρήσει η “ανάκαμψη της οικονομίας”  δεν προϋποθέτει και την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων , ανάμεσά τους και οι ρυθμίσεις για τον ΦΠΑ;

•             Δεν έχει σχέση η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά με τη γενικότερη φοροληστεία, που έχουν επιβάλει σ’ όλο το λαό τα χρόνια της κρίσης όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα;


Τα ίδια τα στοιχεία του διεθνούς διακρατικού καπιταλιστικού οργανισμού ΟΟΣΑ, που δημοσιεύτηκαν σε έκθεσή του αναφέρεται ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην αύξηση φόρων στα χρόνια της κρίσης! Η τάση στην επιβολή φόρων κατά την κρίση, σύμφωνα με την έκθεση, είναι η μείωση των εσόδων από τη φορολογία των επιχειρήσεων και η αύξηση από τη φορολογία των φυσικών προσώπων καθώς και η αύξηση έμμεσων φόρων , όπως ο ΦΠΑ . Τι δείχνουν όλ' αυτά; Οτι η τεράστια αύξηση της φορολογίας με άμεσους και έμμεσους φόρους επιβάλλεται στους εργαζόμενους, στο λαό, που τους φοροληστεύουν, ενώ το κεφάλαιο και τα κέρδη του φοροαπαλλάσσονται.
Αυτή είναι η πραγματική εικόνα, που δεν συμφέρει ούτε τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ούτε των αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά ούτε και των πολιτικών στηριγμάτων τους στη Τοπική Διοίκηση, ν’ αναφερθούν και ν’ αποκαλύψουν στους νησιώτες.
Δεν προκύπτει καμιά χρήσιμη απάντηση για τους νησιώτες ν’ αναρωτιούνται αν το νησί τους γεωγραφικά αναγνωρίζεται ακριτικό ή αν ανήκει στα Δωδεκάνησα ή στις Κυκλάδες, στο Βόρειο ή Νότιο Αιγαίο. Δεν έχουν κανένα λόγο να χωριστούν σε ομάδες ανάλογα με το πότε τους επιβάλλεται αυτή η βάρβαρη πολιτική.
Αντίθετα έχουν κάθε συμφέρον ν’ αντισταθούν στο σύνολο της πολιτικής που τους εξοντώνει. Να βάλουμε τέλος   στο σφαγείο διαρκείας που στήνουν μαζί κυβέρνηση - ΕΕ, προκειμένου να εξασφαλίσουν την υψηλή κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του μεγάλου κεφαλαίου.
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα των νησιών πρέπει να απαντήσουν στην κυβέρνηση: Απαιτούμε να καταργηθεί η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ  για όλα τα νησιά του Αιγαίου και να μην γίνουν τα νησιά μας χώρος εγκλωβισμού των χιλιάδων προσφύγων - μεταναστών που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολέμων.
Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Να καταργήσουν τις φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών.
Ρόδος 21/12/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: