Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Μονάδα αφαλάτωσης Παροικιάς: Άλλη μια πονεμένη ιστορία



Η μονάδα αφαλάτωσης της Παροικιάς


Η δεξαμενή στο δρόμο του Αγίου Αρσενίου

Σήμερα επισκέφθηκα τη μονάδα αφαλάτωσης της Παροικιάς στον Παπασπόρο.

Εγκαταστάθηκε το 2011, επί προεδρίας Στέλιου Φραγκούλη στη ΔΕΥΑΠ, σε δημοτική έκταση 8 στρεμμάτων. Το ίδιο χρονικό διάστημα  κατασκευάστηκαν: δεξαμενή στο δρόμο που οδηγεί στον Άγιο Αρσένιο, δίχτυο που συνδέει τη δεξαμενή με τη μονάδα, δίχτυο που συνδέει τη δεξαμενή με τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης και οι απαραίτητες γεωτρήσεις, γιατί το νερό δεν λαμβάνεται απευθείας από τη θάλασσα.

Αυτά  έγιναν από τη ΔΕΥΑΠ, αλλά από το Δήμο κάποια άλλα έργα δεν προχώρησαν, ακόμα και το  στοιχειώδες που ήταν η σύνδεση της μονάδας με το δίκτυο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα για 5 ολόκληρα χρόνια η μονάδα να μην λειτουργεί και να βρίσκεται πλέον εκτός εγγυήσεως, αν και κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έργα που υπολείπονται για να λειτουργήσει, έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και ελπίζουμε ο φάκελος να είναι πλήρης, ώστε να μην υπάρξει απένταξη, όπως συνέβη με τους 2 βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Στο μεταξύ η μονάδα εξωτερικά εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης, το ίδιο και η δεξαμενή.


Ένα συνεργείο του Δήμου ή της ΔΕΥΑΠ θα μπορούσε να ασχοληθεί με τη συντήρηση της μονάδας, που έχει αρχίσει να την τρώει η σκουριά.











Δεν υπάρχουν σχόλια: