Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Νίσυρο


ΝΟΤΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άλλο κοινό είχε ο Πρωθυπουργός στη Νίσυρο για να κάνει τις εξαγγελίες του και σε άλλο απευθυνότανε.

Δεν δικαιολογείται διαφορετικά, όταν το «όραμα» της κυβέρνησης για τα νησιά,  όπως το εξιστόρησε , απαριθμεί όλες τις ευκαιρίες για επενδύσεις από εφοπλιστές, μεγαλοξενοδόχους,   επιχειρηματίες στην εκμετάλλευση των αφαλατώσεων, όπως και της ενέργειας, που θα μετατρέψουν τη νησιωτικότητα από πρόβλημα σε πλεονέκτημα και σε ευκαιρία ανάπτυξης!

Δεν πρωτοτύπησε σ’ αυτό ο Πρωθυπουργός, γιατί η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου, έχει ήδη ενσωματώσει στο Στρατηγικό Σχεδιασμό Ανάπτυξης αυτό το «όραμα»  και έχει δώσει όλες τις δυνάμεις της για την υλοποίησή του.

Η τραγική πραγματικότητα που βιώνει σήμερα, ο εργαζόμενος, ο αυτοαπασχολούμενος και ο συνταξιούχος με όλα τα μέτρα που πάρθηκαν όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνήσεις του 1ου , 2ου και του 3ου μνημονίου, δεν πρόκειται ν’ αλλάξει προς το καλύτερο, επειδή κάποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα επενδύσουν στηρίζοντας την κερδοφορία τους στα ανύπαρκτα εργατικά δικαιώματα. Δεν θα σταματήσει η βαριά φορολογία στους αυτοαπασχολούμενους, στους αγρότες και στους ελεύθερους επαγγελματίες με την ενίσχυση των επιχειρηματιών από τον αναπτυξιακό νόμο. Αντίθετα για να παίρνουν δωρεάν χρήμα οι όμιλοι, θα ξεζουμίζεται ο λαός. Ούτε και θα αισθάνονται ασφαλείς οι νησιώτες για την υγεία τους, όταν μόνο στο Νότιο Αιγαίο οι ελλείψεις σε προσωπικό στις δημόσιες μονάδες υγείας είναι πάνω από 1500 και ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε για όλο το Αιγαίο 284  μόνιμους και 617 ορισμένου χρόνου. Όταν οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και φάρμακα είναι μόνιμο φαινόμενο στα Νοσοκομεία.


Μόνιμο φαινόμενο είναι και οι ελλείψεις σε προσωπικό σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, στους δήμους και στην Περιφέρεια. Οι προσλήψεις που υπόσχονται δεν μπορούν να ξεφύγουν από τα ασφυκτικά πλαίσια που οι ίδιοι , αλλά και οι προηγούμενοι που κυβέρνησαν συνυπέγραψαν με τους ευρωπαίους εταίρους τους. Γι αυτό απαξιώνονται υπηρεσίες, κτίρια, πολιτιστικές και αθλητικές δομές , δομές πρόνοιας και οδηγούνται στην ιδιωτικοποίηση.

Εκεί που ξεπέρασαν κάθε όριο θράσους και κοροϊδίας απέναντι στους νησιώτες είναι όταν ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι «..τα νησιά της πρώτης γραμμής από τη Σαμοθράκη ως το Καστελόριζο να απαλλαγούν από την αύξηση του ΦΠΑ..» ,   ως ...αντάλλαγμα για τη μόνιμη μετατροπή τους σε χώρους εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών, όπως σηματοδοτούν και οι συμφωνίες της ΕΕ, που έχει επίσης συνυπογράψει. Η συνεχιζόμενη  εμπλοκή της Ελλάδας  στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή και η μόνιμη παρουσία του ΝΑΤΟ στα νησιά μας , όχι μόνο δεν μπορεί  να αποτελεί  σήμερα  παράγοντα σταθερότητας τη περιοχή μας, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά βάζει τους λαούς της περιοχής στο κέντρο σύγκρουσης ισχυρών μονοπωλίων και του ανταγωνισμού τους που εκφράζεται με πόλεμο, με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια ξεριζωμένους,  για την εκμετάλλευση των πηγών ενέργειας και του ελέγχου των δρόμων  μεταφοράς της.

 Το επιβεβλημένο για την περίσταση σκηνικό ευφορίας και αοριστολογίας, που στήθηκε για  τις δηλώσεις της κυβέρνησης, δεν άργησε να αποκαλυφθεί,  με την  διευκρίνιση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γάκη Δ., σε ΜΜΕ, ότι  Ρόδος και Κάρπαθος -άγνωστο και ποια άλλα νησιά-,  δεν συμπεριλαμβάνονται στο μέτρο της αναστολής αύξησης του ΦΠΑ.

Τις  εξαγγελίες της κυβέρνησης στη Νίσυρο, ακολουθεί  το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης του τρίτου και πιο σκληρού μνημονίου , που θα ισοπεδώσει εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Είναι στην ίδια ρότα και ικανοποιούν  την πραγματική εξουσία , τα μονοπώλια, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, και όλους τους ευρωατλαντικούς «εταίρους».  Αυτό που μένει στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους είναι να δώσουν αποφασιστική απάντηση με το δυνάμωμα της πάλης τους, με καμιά ανοχή στα ψίχουλα, στον εμπαιγμό και στις αυταπάτες. Να βάλουν οι ίδιοι, γιατί αυτοί  παράγουν όλο το πλούτο,   τα θεμέλια της ανάπτυξης που να ικανοποιεί τις δικές τους ανάγκες . 

Ρόδος 15/12/2016



Δεν υπάρχουν σχόλια: